Hokej - polufinale SP-a: SAD na Kanadu, Finci na Ruse!

Hokejaši SAD, Kanade, Finske i Rusije plasirale su se u polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji.

Ostali sportovi 20.05.2016 | 09:00
Hokej - polufinale SP-a: SAD na Kanadu, Finci na Ruse!

SAD je u četvrtfinalu savladao Češku 2:1 posle raspucavanja, a igraće sa severnim komšijama Kanađanima koji su deklasirali Švedsku 6:0.

Finska je razbila Dansku 5:1, dok su domaćini Rusi bili ubedljivi protiv Nemaca sa 4:1, posle preokreta.

Junak SAD, koji je kao i svake godine na SP uskraćen za najveće zvezde iz NHL lige jer je u toku plej-of, bio je 18-godišnji Oston Metjuz, koji igra u Švajcarskoj, strelac oba pogotka.

Kanađani su u dominantnom trijumfu imali šestoricu različitih strelaca, a rivala su dotukli sa tri pogotka u drugoj trećini. Oni su već dobili SAD na ovom prvenstvu, sa ubedljivih 5:1 na startu grupne faze.

Finci su koncentrisani na odbranu dominantno kaznili greške Danaca u Sankt Peterburgu i zadržali savršen učinak na SP uz impresivnu gol razliku 34:7. Dvostruki strelac bio je Mikale Granlund, a dva gola je namestio Miko Koivu.

Rusi su loše počeli meč sa Nemačkom i zaostajali 1:0 posle prvih 20 minuta, ali su već u drugom slomili rivala sa tri gola. Junak je bio Vadim Šipačjov, strelac dva i asistent jednog pogotka.

Polufinalni mečevi su na programu 21. maja, a finale 22. Završnica se igra u VTB Ledenoj palati u Moskvi.

Titulu prvaka sveta brani Kanada, iz Češke prošle godine, kada je u finalu savladala Rusiju, a bronzu osvojila selekcija SAD.

SP, četvrtfinale:
Češka – SAD 1:2
Kanada – Švedska 6:0
Finska – Danska 5:1
Rusija – Nemačka 4:1

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar