Tači predvodio prvu gej paradu

Nekoliko stotina LGBT zajednice na Kosovu prošetalo je ulicama Prištine tražeći prihvatanje i poštovanje svojih prava.

Srbija 17.05.2016 | 17:57
Tači predvodio prvu gej paradu

Učesnici su pod jakim policijskim obezbedjenjem prošetali centrom Prištine, mašući zastavama u bojama duge na dan kad se u svetu obeležava Medjunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, prenela je agencija AFP.

Na čelu kolone je prošetao veliki broj javnih ličnosti, a pored Tačija tu su bili i britanski i američki ambasadori u Prištini, koji su na taj način želeli da izraze podršku gej, lezbijkama, biseksualnim i transrodnim osobama.

Učesnici parade su nosili transparente na kojima je pisalo "Aut sam, dakle postojim", "Autujte se, pitajte nas kako" i "Zona bez homofobije".

Tri nevladine organizacije, koje su organizovale prvi prajd na Kosovu su pozvali većinski albansko i muslimansko stanovništvo da iskoreni homofobiju i poštuje prava LGBT zajednice.

Tači je u izjavi za novinare istakao da "svaki gradjanin, bez obzira na etničku pripadnost i pol, uživa ista prava".

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

JA

17.05.2016 16:02

Jaoooo vidi ga Taci HUMIC!!!

ODGOVORITE
Name

Bosanac

17.05.2016 16:07

Svaka čast!

ODGOVORITE
Name

Milo

17.05.2016 18:25

Dobro je

Name

treba biti ozbiljan

17.05.2016 22:07

On je vise zastitnik i da se Kosovo pokaze u finom svijetlu. Zna on da tog ima maltene u svakoj ulici. Iskreno govoreci, to je za dokone bez zivotnih problema. Seks dolazi kad sve drugo funkcionise. Nema pedera da brinu o starim roditeljima. Seks je centar oko kojeg se sve okrece. Mi im zavidimo na slobodi da ne brinu ni za koga osim za **bacinu.

ODGOVORITE