Srpsko veče u NBA: ''Bobinacija'', sjajni Jokić i Bjelica!

Da može, ume i hoće - čim mu se pruži šansa - naš centar dokazao je prethodne noći u teksaškom derbiju. Odlični i Jokić i Bjelica na oproštaju. Boban Marjanović najbolje je sačuvao za kraj regularne sezone.

Košarka 14.04.2016 | 18:00
Srpsko veče u NBA: ''Bobinacija'', sjajni Jokić i Bjelica!

Boban Marjanović nastavlja sezonu, Nikola Jokić i Nemanja Bjelica su od prethodne noći slobodni.

Do neke nove prilike.

A, u karnevalskoj večeri koju je obeležio oproštaj Kobija Brajanta i pad rekorda Čikago Bulsa star 20 godina, šansu su dobili i igrači iz drugog plana, jer su treneri mahom odmarali svoje najveće zvezde pred početak plej-ofa.

Čovek koji uporno insistira na tome da odmara vedete tima, Greg Popovič, prethodne večeri u teksaškom derbiju sa Dalas Meveriksima nije "skinuo" čak šestoricu važnih igrača, četiri startera i dva igrača koji doprinose s klupe.

Za San Antonio Sparse nisu igrali Lamarkus Oldridž, Kavaj Lenard, Tim Dankan, Toni Parker, Manu Đinobili i Dejvid Vest, što je u potpunosti iskoristio naš Marjanović.

Div pod obručima još jednom je dokazao da može da nosi na ramenima NBA konkurenciju i da bi u svakom drugom timu, osim Sparsima, igrao mnogo više.

Popularni "Bobi" isporučio je Mevsima rekord karijere za 37 minuta u igri – 22 poena (7/9 za dva, 8/8 za jedan), uz 12 skokova, asistenciju, dve blokade i izgubljenu loptu.

Bio je najefikasniji igrač ekipe, ispred Džonatana Simonsa koji je za 31 minut u igri ubacio 17 poena, uz sedam skokova i dve asistencije. Kajl Anderson dao je 15, uz deset skokova, četiri asistencije i pet ukradenih lopti, a jedini starter koji je bio na parketu, Dani Grin, ubacio je 12 poena, uz dva skoka i tri asistencije.

Na drugoj strani, Dirk Novicki pogodio je pet puta iz 17 šuteva za 19 poena, a prvi igrač ekipe bio je rezervista Rejmond Felton sa 22 poena.

Iako je na poluvremenu zaostajao 18 poena, San Antonio je počistio Dalas 4:0 ove sezone i Mevsi mogu da budu srećni što su nekako završili šesti, pa se neće sastati sa najvećim rivalima već u prvoj rundi.

Zahvaljujući porazu Memfis Grizlisa od novih rekordera NBA lige, Golden Stejt Voriorsa, Dalas se probio do šeste pozicije, pa će ući u seriju sa Oklahoma Siti Tanderom. Sparsi dočekuju Grizlise...

Bobi sada u ruki sezoni prosečno beleži 5,5 poena i 3,6 skokova.

Poslednji meč u sezoni izvanredno je odigrao i Nikola Jokić – on je u porazu svog Denvera od Portlanda (107:99) zabeležio 18 poena (7-10 iz igre, 3-3 penali za 35 min), 13 skokova i 5 asistencija.

Jokić je bio jedno od najprijatnijih iznenađenja cele sezone i svoju ruki godinu završio je sa 10 poena, 7 skokova i 2,4 asistencije po utakmici.

Portland je dobio Denver rezultatom 107:99, zahvaljujući 21 poenu Damijana Lilarda, koji se odmarao u poslednjoj četvrtini.

A, prva četvrtina u potpunosti je pripala startnom centru Nagetsa, našem Jokiću, koji je u tom periodu igre ubacio 11 od svojih 18 poena, s tim da je meč završio i sa 13 skokova, za 16. dabl-dabl učinak u ruki sezoni. Možemo da kažemo da je Jokić prevazišao sva očekivanja!

Jokić je odigrao 79 od 82 utakmice, provodio je na terenu 21,5 minuta i zabeležio prosek od 9,8 poena, 6,9 skokova, 2,3 asistencije i 0,6 blokada po meču, uz jednu ukradenu loptu u proseku.

U poslednje dve utakmice u sezoni ubacio je 19 i 18 poena, uz 11 i 13 skokova i četiri i pet asistencija.

Minesota je deklasirala Nju Orleans Pelikanse rezultatom 144:109, uz 28 poena i 14 skokova prvog pika sa letošnjeg drafta, Karla Entonija Taunsa, dok je naš Bjelica ovu reviju iskoristio da ubaci deset pona (2/3 za tri), uz tri skoka, tri asistencije, tri ukradene i jednu izgubiljenu loptu.

Bjelica je ruki NBA sezonu, uz nekoliko problema sa povredama, posle kojih se teško vraćao u ritam, završio sa 59 nastupa i prosekom od 5,1 poena, 3,5 skokova i 1,4 asistencije.

Bravo za svu trojicu! Bobi, srećno u plej-ofu...

Komentari / 0

Ostavite komentar