MK: Džumhur opet izgubio od Raonića! Ispraćen ovacijama!

Damir Džumhur završio je učešće na Mastersu u Monte Karlu porazom u trećem kolu od 12. tenisera svijeta, Miloša Raonića 3:6, 6:4, 6:7 (5:7).

Tenis 14.04.2016 | 16:20
MK: Džumhur opet izgubio od Raonića! Ispraćen ovacijama!

Senzacionalne rezultate iz prva dva kola, kada je eliminisao Robina Hasea i Tomaša Berdiha, najbolji bh. teniser Damir Džumhur nije uspio da nastavi u osmini finala.

Iako je Damir pružio odličan otpor 12. teniseru svijeta, Kanađanin crnogorskog porijekla Miloš Raonić još jednom je bio bolji od Sarajlije, slično kao i na Mastersu u Majamiju, kada je takođe bio bolji u borbi za četvrtfinale, ali danas mnogo teže nego na Floridi.

DAMIR DŽUMHUR - MILOŠ RAONIĆ 3:6, 6:4, 6:7 (5:7)

Džumhur se dobro držao u prvih pet gemova. Igralo se gem za gem, kada je Kanađanin napravio prvi brejk, sačuvao svoj servis do kraja seta i trijumfovao 6:3.

U drugom setu, pri vođstvu od 2:1, bh. teniser nije uspio da iskoristi brejk šansu, pa je Raonić izjednačio na 2:2, ali već narednu priliku Damir je iskoristio. Prvu od tri brejk lopte je realizovao i poveo 4:2.

Ipak, već pri narednom Džumhurovom servisu, Kanađanin je stigao do ribrejka, smanjio na 4:3, a nedugo zatim i do izjednačenja.

Uslijedio je novi siguran servis Džumhura, a onda i potvrda dobre igre u ovom periodu meča. kada je Sarajlija novim brejkom riješio set i stigao do izjednačenja - 1:1.

Treći set riješen je u taj-brejku. Počeo je sigurnim servisima oba tenisera, a onda je Damir na 2:1 imao šansu da oduzme servis Raoniću. Ipak, nije uspio da iskoristi brejk priliku, pa je rezultat izjednačen na 2:2.

Identična igra nastavljena je do samog kraja, a više sreće ipak je imao Raonić, koji je teškom mukom stigao do slavlja i plasmana u četvrto kolo. Vodio je Raonić 5:2, Damir stigao do 5:5, ali to je bilo sve. Kanadski teniser vezao je dva poena i slavio 7:5.

Prvi reket Bosne i Hercegovine pružio je žestok otpor Milošu Raoniću, bio blizu novog senzacionalnog trijumfa, ali na kraju je Kanađanin ipak slavio. Sjajnu partiju bh. tenisera publika nagradila aplauzom.

Damir Džumhur bio je na pragu još jednog senzacionalnog rezultata na Mastersu u Monte Karlu. Ipak, poklekao je u taj-brejku i propustio šansu da se plasira u četvrtfinale.

Ipak, publika je prepoznala trud i još jednog sjajno izdanje najboljeg bh. tenisera nagradila ovacijama prilikom njegovog odlaska sa terena.

Raonića u četvrtfinalu očekuje duel protiv Endija Mareja, koji je bio bolji od Benoe Pera 2:6, 7:5, 7:5.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

banja luka

14.04.2016 16:35

Svaka čast majstore

ODGOVORITE
Name

zoki

14.04.2016 23:48

Zmaj

ODGOVORITE