Englezi objavili spisak za EURO...

Pozvani Rašford, Vilšir i Delf, nema Volkota i Džagijelke! Selektor Roj Hodžson odredio listu od 26 igrača na koje računa za prvenstvo u Francuskoj.

Fudbal 20.05.2016 | 13:20
Englezi objavili spisak za EURO...

Oglasio se i Roj Hodžson! Selektor Engleske je objavio širi spisak od 26 igrača na koje računa za EP u Francuskoj! Selektor Engleza je iznenadio pozivajući u nacionalni tim tek oporavljenog Džeka Vilšira. U reprezentaciji je opet Androuz Tauzend, a prvi poziv je dobio Mančester Junajtedov tinejdžer Markus Rašford.

Prva dilema je bila koju dvojicu golmana da pozive uz Džoa Harta. Batlend je otpao zbog povrede, a na kraju su Forster i Hiton dobili prednost u odnosu na Bena Fostera iz VBA koji je do sada smatran Hodžsonovim miljenikom.

U odbrani nije bilo puno iznenađenja. Osim što Hodžson kao četvrtog štopera nije pozvao Fila Džagijelku iz Evertona. Odlučio se za samo trojicu centralnih bekova. Levi bekovi su Bertrand iz Sautemptona i Rouz iz Totenhema. Luk Šo bi dobio poziv da se oporavio, a izvisio je Kijeran Gibs. Kao desni bekovi su pozvani Klajn i Voker koji su i od sada bili standardni. Nema tek oporavljenog Fila Džonsa.

U veznom redu je najveće iznenađenje poziv Džeku Vilširu koji je juče prvi put bio u startnih 11 Arsenala posle 12 meseci! Ipak, Hodžson mu veruje. Ali ako se Vilšir povredi u Francuskoj, Hodžson će biti pod rafalom kritika. Iznenađenje je i poziv Fabijenu Delfu koji je retko igrao u Mančester Sitiju. Uprkos pritisku dela javnosti, selektor nije pozvao Marka Olbrajtona iz Lestera već se odlučio za Androuza Tauzenda iz Njukasla.

Najviše spekulacija prethodnih dana je bilo oko toga kojeg petog napadača će Hodžson da izabere uz Kejna, Staridža, Vardija i kapitena Runija. Neki su želeli Tea Volkota, neki predlagali Džermejna Defoa, neki Endija Kerola, a iskusni strateg se odlučio za tinejdžersku senzaciju iz Mančester Junajteda - Markusa Rašforda.

Hodžsonu ostaje da do 30. maja precrta još četiri imena sa spiska i odluči se za konačan izbor putnika za Francusku.

GOLMANI
Džo Hart (Mančester Siti)
Frejzer Forster (Sautempton)
Tom Hiton (Barnli)

ODBRANA
Geri Kejhil (Čelsi)
Kris Smoling (Mančester Junajted)
Kajl Voker (Totenhem)
Natanijel Klajn (Liverpul)
Džon Stouns (Everton)
Deni Rouz (Totenhem)
Rajan Bertrand (Sautempton)

VEZNI RED
Džejms Milner (Liverpul)
Džordan Henderson (Liverpul)
Ros Barkli (Everton)
Adam Lalana (Liverpul)
Dele Ali (Totenhem)
Fabijen Delf (Mančester Siti)
Erik Dajer (Totenhem)
Deni Drinkvoter (Lester)
Rahim Sterling (Mančester Siti)
Androuz Tauzend (Njukasl)
Džek Vilšir (Arsenal)

NAPAD
Vejn Runi (Mančester Junajted)
Hari Kejn (Totenhem)
Džejmi Vardi (Lester)
Danijel Staridž (Liverpul)
Markus Rašford (Mančester Junajted)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar