Video: Boltu izgleda ''ponestalo munja''?!

Najbrži čovek planete Usein Bolt nije impresionirao na prvoj trci sezone!

Ostali sportovi 18.05.2016 | 13:00
Video: Boltu izgleda ''ponestalo munja''?!

Usein Bolt počeo je da se zagreva za sezonu u kojoj će nastupati na Olimpijskim igrama. Cilj mu je da pokuša da postane prvi spinter koji je na tri Olimpijade u nizu zabeležio trijumf u tri najkraće sprinterske discipline - na 100, 200 metara i u štafeti 4x100 metara.

Bolt je otvorio sezonu takmičenjem na Kajmanskim Ostrvima, ali nije oduševio.

Jeste pobedio u trci na 100 metara, ali je zabeležio najslabiji rezultat u karijeri u prvoj trci u sezoni.

Kroz cilj je protrčao za 10,05 sekundi, drugi je bio Dentarus Loke (10,12), a treći Boltov zemljak, Jamajčanin Kemar Bejli-Kol sa 10,18 sekundi.

"Nisam zabrinut zbog rezultata koji sam postigao na prvoj trci u sezoni. Potrebno mi je više trka kako bih dobio na oštrini i brzini", izjavio je Bolt, aktuelni svetski i olimpijski šampion.

Svakako, visoki Jamajčanin imaće još prilike da se popravi do Igara u Rio de Žaneiru, ali je činjenica da je uoči Pekinga 2008, kada je prvi put pobedio na 100, 200 metara i u štafeti 4x100 metara, na prvoj trci sezone imao 9,77 sekundi, čime je jasno nagovestio da će padati svetski rekordi, što je i uspeo.

I pre četiri godine na prvom takmičenju uoči Olimpijskih igara u Londonu ostvario je impozantan rezultat – 9,82 sekundi.

Jedino slabije vreme svih prethodnih godina na itvaranju sezone zabeležio je 2013, kada je trku završio za 10,13 sekundi, i taj rezultat takođe je zabeležio na Kajmanskim Ostrvima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar