Engleski pedofil fini gospodin na Kosovu

Bivši britanski sveštenik optužen za seksualno zlostavljanje dece koji je uhapšen u sredu na Kosovu, živeo je u Peći gde se predstavljao kao istoričar, a komišije su ga doživljavale kao mirnu i finu osobu.

Region 16.05.2016 | 07:48
Engleski pedofil fini gospodin na Kosovu

Endru Čarls Kingston Soper uhapšen je u sredu na osnovu evropske poternice koju je pokrenula Velika Britanija, a poznat je i kao otac Lorens.

Rođen 1943. godine, u bekstvu je otkako je pušten uz kauciju i nije se javio policiji 2011.

Poslednjih četiri, pet godina živeo je u jednoj mirnoj ulici blizu centra Peći, i čak je progovorio albanski, pričaju meštani, prenosi Rojters.

"Šokirani smo", rekao je jedan njegov komšija.

"Rekao mi je da je bio istoričar koji je pisao knjigu o Kosovu, pozivali smo ga na kolače i roštilj. Pričao je da mu je žena umrla i da sad živi sam, od svoje penzije. Bio je veoma fina osoba", ispričao je on.

Drugi komšija kaže da je imao običaj da po sunčanom vremenu na terasi čita knjige.

"Mislili smo da je siromašan a naša tradicija kaže da treba pomoći usamljenim ljudima. Ali u medijima smo videli da smo pogrešili", rekao je on.

Soper je komšijama rekao da je pokušao da živi u Prištini ali da je tamo previše bučno i prašnjavo i da više voli svež vazduh u Peći koja je okružena planinama na čijim vrhovima još ima snega.

Komšije pričaju i da je skoro nastradao 2015. godine kada je upao u podrum na jednom gradilištu i posekao vrat na metalnu šipku.

Tada je izgubio mnogo krvi i prebačen je u bolnicu gde je dao ime nekog u Britaniji koga bi trebalo kontaktirati u slučaju smrti.

Gde baš na Kosovo dođe?
Komšije kažu da su se pitale zašto je Soper izabrao da živi baš na Kosovu, a ne u Britaniji.

Izvor: Agencije/Foto: thinkstock/guliver/gettyimages

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

muskarci

16.05.2016 07:59

Ne djeca. Na Kosovu je tesko do djece ali lako do muskaraca. Morao je imati ljubavnika u V. Britaniji odatle.

ODGOVORITE
Name

Md

16.05.2016 08:28

Dobro je otišao na Kosovo i tamo su bolesnici

ODGOVORITE