Vuk Radivojević: Dočekah i ja da podignem pehar!

Košarkaš Igokee Vuk Radivojević osvojio svoju prvu titulu u 15 profesionalnih sezona!

Košarka 17.05.2016 | 17:40
Vuk Radivojević: Dočekah i ja da podignem pehar!

U karijeri je podizao trofeje tri Kupa Radivoja Koraća sa Crvenom zvezdom, dok je ove godine bio najbolji i u Kupu BiH.
Ipak, pomalo zvuči nestvarno da mu je ovo prva šampionska titula.

„Ta informacija je tačna i šalili smo se zbog toga nakon pobede u četvrtom meču finalne serije protiv Kaknja. I meni to malo djeluje nestvarno, ali eto dočekao sam da podignem pehar“, izjavio je Radivojević za "Glas Srpske".

Pohvalio je igru Kaknja u finalnoj seriji, koju je njegov tim dobio sa 3:1 kao i ponašanje domaćih navijača.

„Dominantno smo odigrali Ligu za prvaka BiH i spremni dočekali finalnu seriju, ali smo drugu utakmicu odigrali veoma opušteno, što su oni iskoristili i došli do slavlja. Sada smo znali da nas očekuje mnogo toga i da će Kakanj igrati iznad svojih mogućnosti. U četvrtom meču bilo je gusto do četvrte četvrtine kada smo ubacili u veću brzinu i zasluženo slavili. Malo opuštanje u drugom meču koštalo nas je toga da titulu ne proslavimo pred našim navijačima već u Kaknju, gdje nas je publika izuzetno lijepo primila i u prijateljskoj atmosferi ispratila aplauzom, što je veoma lijep gest koji se rijetko gdje viđa i hvala im na tome“.

U karijeri je pored Igokee i Zvezde još nastupao za Slogu iz Kraljeva, Fuenlabradu, FMP, Turk Telekom i Slask, ali se poslije tromjesečnih priprema sa Fenerbahčeom pridružio „igosima“ koje je tada vodio Željko Lukajić.

„Imali smo svakakvih problema tokom sezone. Mnogo povreda, promjena igrača, trenera, ali smo sve izdržali. Došao sam u klub nakon odrađenih priprema sa Fenerom i nakon dobro započete sezone niko nije mislio da će nešto krenuti loše. Ipak, došlo je do oscilacija u igri, pa je raskinuta saradnja sa trenerom i bili smo u teškoj situaciji. Neki ljudi su nas već otpisali dok smo mi sa trenerom Draganom Bajićem napravili dobru atmosferu. Onda kada to niko nije očekivao, izborili smo opstanak u ABA ligi, a dobra atmosfera prenijela se i na Ligu BiH“.

Slično osvajanju titule 2013. godine i sada se kao presudan faktor ističe dobra atmosfera u timu.

„Osim atmosfere bitna je i hemija tima. Kada ekipa nema potreban kvalitet, bitno je da postoji hemija u timu. Bitno je da smo tu jedni za druge“, naglasio je Radivojević.

Kada je Igokea pobijedila Sutjesku u ABA ligi, čime je izborila opstanak, skoro svima je bilo jasno da je tada bilo riješeno prvenstvo BiH, jer su Aleksandrovčani po kvalitetu daleko iznad ostalih timova.

„Na neki način može se i tako reći (smijeh). Ta pobeda bila je od velikog značaja dok smo bili iznad ostalih timova u Ligi BiH i vidjelo se da svi imaju problema sa finansijama“, podvukao je Vuk, koji ima ugovor sa Igokeom i za sljedeću sezonu.

„Sada slijedi odmor, mada ostajem ovdje do 15. juna, dok mi djevojčica ide u školu. Zatim ću u Srbiju, dok sa Igokeom imam ugovor za iduću sezonu. Ipak, tek treba da vidimo šta će biti na relaciji ABA - FIBA - Evroliga. Ako sve bude kako treba, sigurno ostajem, a ako ne bude ABA lige, najvjerovatnije idem“, istakao je Radivojević.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar