Italija sprema iznenađenje za EURO...!

Argentinski „otrov“ od 164 centimetra kao Konteovo tajno oružje! Još jedan Juženoamerikanac je dobio italijansko državljanstvo!

Fudbal 17.05.2016 | 15:20
Italija sprema iznenađenje za EURO...!

Italija sa nikad manjim optimizmom dočekuje evropsko prvenstvo u fudbalu. Razlozi za zabrinutost i pesmizam na Čizmi su brojni. Što zbog malera, što zbog atmosfere koja vlada.

Italijani su zbog povreda već ostali bez ključnih fudbalera poput Veratija i Markizija, bez rezervnog golmana Matije Perina, a mogli bi i bez Matea Darmijana. Drugi razlog za zabrinutost je status Antonija Kontea koji posle EP odlazi u Čelsi, a italijanska javnost se buni da se više bavi planovima za prelazni rok u klubu nego pripremama reprezentacije za EURO. Treći razlog za skepsu je i objektivno tanak kvalitet Nerazura. Neka velika imena su u poznoj jeseni karijere, a mlađi naslednici nisu ta klasa.

Italijani se u prošlosti, a pogotovo kod Kontea, nisu libili da iskoriste italijansko poreklo brojnih Južnoamerikana i naturalizuju ih za reprezentativne akcije. Orijundo je termin strance koje su igrali za Italiji, a bilo ih je na desetine. U prošlosti su to bila i neka velika fudbalka imena poput Montija, Altafinija, Skijafina, Sivorija, a u skorijoj istoriji Kamoranezi, Tijago Mota, Amauri, Paleta... Antonio Konte je jedan od onih koji maksimalno eksploatiše pravo o Orijundima i već je u nacionalnom timu lansirao Sorijana (Nemačka), Vaskeza (Argentina), Edera (Brazil), a želeo je i Francuza De Maja i Urugvajca Vesina. Ni tu nije kraj.

Izgleda da Konte sprema i južnoameričko iznenađenje za EURO u Francuskoj. Državljanstvo Italije je danas dobio Alehandro „Papu“ Gomez, argentinski ofnazivac koji igra za Atalantu. On je već igrao za mlade selekcije Argentine ali nikada nije dobio šansu u A timu. Sa italijanskim državljanstvom je stekao uslov da zaigra za Azure.

Gomez je sjajan fudbaler, đavolski brz i vešt dribler, a visok je samo 164 centimetra. Tri sjajne sezone je proveo u Katanije, posle čega je u milionskom transferu pojačao Metalist. Zbog krize u Ukrajini se vratio na Apenine, u Atalantu. I opet se vratio u formu. Sada je na raspolaganju Konteu za EURO.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar