Patrijarh Irinej: Otkažite proteste!

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej pozvao je danas, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, političare u Republici Srpskoj da odustanu od zborovanja i masovnih okupljanja u subotu, 14. maja, u Banjaluci.

Republika Srpska 12.05.2016 | 19:44
Patrijarh Irinej: Otkažite proteste!

On ih je "očinski zamolio da rješenje za sve nesuglasice, probleme i sukobe traže u bratskim razgovorima" u institucijama Srpske.

"To svakako treba da bude kroz dogovore u institucijama Republike Srpske, kao i u ličnim razgovorima koje treba da vodite, jer nijedna ta nesuglasica, nijedan problem i nijedan sukob nije i ne sme da bude veći od naše Republike Srpske i našeg srpskog naroda. Narod nam je poveren na staranje, Vama svetovno, a meni duhovno, to ne smemo zaboraviti! Ne dajte ni jedni da dođe do problema sa ogromnim posledicama. Popustite i kao braća, prijatelji, domaćini i pravi Srbi pružite ruku jedni drugima", navodi se u apelu patrijarha Irineja.

Njegova svetost patrijarh srpski pozvao je političare da iznađu rješenje, jer, kako je istakao, ne postoji nerješiv problem za pravoslavne hrišćane.

"Nesloga nas je desetkovala, zaustavite propadanje u taj ponor u koji srljamo kao narod. Imajte ljubav bratsku u srcima, imajte snagu razuma nad slabostima svojim, imajte vere i nade u pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista i učinite da se s blagoslovom našim i vašim smirenjem smire strasti i uzbuđenje u narodu, te da u miru i razumevanju rešite sve nesuglasice, probleme i sukobe", istakao je patrijarh Irinej.

Patrijarh Irinej podsjetio je da su velike pripreme i veliki posao pred Srpskom pravoslavnom crkvom uoči zasjedanja Svetog Arhijerejskog Sabora, ali da ih svaka pomisao na događaje najavljene za 14. maj u Banjaluci i moguće neželjene posledice duboko ranjavaju i veoma zabrinjavaju.

"Poznato Vam je da se nalazimo u velikoj i važnoj obavezi pripremanja redovnog zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske Pravoslavne Crkve, koji smo zakazali za 14. maj, i koji ćemo, ako Bog da, svečano započeti svetom arhijerejskom Liturgijom u hramu Svetih Apostola u Velikoj lavri Pećkoj Patrijaršiji.

Verujemo da isto tako znate da su i Sveti Arhijerejski Sinod i Sveti Arhijerejski Sabor Srpske Pravoslavne Crkve uvek sljubavlju i pažnjom pratili sve što se događalo i događa u Republici Srpskoj, te smo i mi lično učestvovali u vašim razgovorima i dogovorima. Obraćamo vam se i sada kao i uvek sa ljubavlju, ali i sa očinskom zabrinutošću, zbog manifestacija koje najavljujete za 14. maj ove godine", navodi se u pismu upućenom političarima u Srpskoj.

"Kao što verujemo da će Sveti Arhijerejski Sabor, posle Liturgije u Pećkoj Patrijaršiji 14. maja, i Liturgije u Sabornom hramu Svetog velikomučenika Georgija u Prizrenu 15. maja, uspeti da u nastupajućim danima, a potom i u radnom delu zasedanja u Beogradu, uz pripreme za Svepravoslavni sabor na Kritu juna ove godine, odgovori na sva pitanja i raspravi i reši neke nedoumice, želimo da verujemo da i vi tako, draga braćo u Hristu i deco moja duhovna, možete i trebate svoje probleme, svojih političkih razlika kojima pripadate, rešavati i rešiti razgovorima i dogovorima - nešto pre, a nešto posle 14. maja 2016. godine", poručio je patrijarh srpski Irinej.

Patrijarh srpski Irinej apel je uputio predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, SDS-a Mladenu Bosiću, DNS-a Marku Paviću, PDP-a Branislavu Borenoviću, SP-a Petru Đokiću, predsjedniku NDP-a Draganu Čaviću, članu Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladenu Ivaniću i svim drugim političkim liderima u Republici Srpskoj.

DODIK: SPREMNI SMO OTKAZATI MITING AKO TO UČINI I OPOZICIJA

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je Srni da je sa zadovoljstvom i punim razumijevanjem primio pismo NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, te da je, shvatajući poruku patrijarha spreman otkazati zakazani miting, ukoliko to bude učinjeno i sa druge strane.

"Želim izraziti svoju zahvalnost patrijarhu na upućenom pismu i za iskazanu brigu za srpski narod u Republici Srpskoj. Saglasan sam da su srpskom narodu potrebni dijalog i sloga, jer se našoj razjedinjenosti najviše raduju oni koji nam ne žele ništa dobro", istakao je Dodik.

Dodik je poručio da je spreman otkazati najavljeni miting, ukoliko to učini i opozicija.

"Ukoliko i oni pristanu da to učine, na taj dan sam spreman, umjesto mitinga, organizovati sastanak lidera svih političkih stranaka iz Republike Srpske, kako bismo sva razmimoilaženja riješili kroz dijalog i na taj način zajedno doprinijeli jačanju, a ne slabljenju Srpske", rekao je lider SNSD-a Srni.

Izvor: SRNA

Komentari / 108

Ostavite komentar
Name

Đedo

12.05.2016 17:47

Nema odustajanja.Davno je narod MORAO izaći na proteste zaradi sebe i svoje djece.

ODGOVORITE
Name

Dragan

12.05.2016 18:11

Tako je. Zašto razgovori nisu bratski kad je riječ o parama i poslovima?

Name

sistem te laze

12.05.2016 18:20

Neka dodji i zivi sa nama u Rep.Srpskoj pa neka tako mlati!!! Isti je on Milorad.Nije ni njemu stalo do naroda,zapravo do izdajnika!!!

Name

Cccc

12.05.2016 18:50

Ja mislim da u subotu neće biti nerijesenog rezultata sto znaci onaj ko ne skupi dovoljno pristalica red bi bio da pokupi prnje i mane se politike. Ili narodski rečeno neko ce da se u...i.

Name

dipl.-ing.

12.05.2016 19:12

Bratski "razgovori" traju vec 13 godina. Gospodin Irinej ne treba da se mijesa tamo gdje mu nije mjesto. Svako ko misli dobro RS ce izaci na proteste jer se time zaustavlja ekonomsko i pravno-drustveno runiranje RS!!

Name

pravi srbin !jasno.

12.05.2016 20:24

POPE,OVOGA PUTA VAM ODUZIMAM KOMENTAR; VAMA KAPLJE SVAKI DAN,KOME, STE POMOGLI ZADNJI PUT.ZA MENE JE KATOLIČKA CRKVA PRAVA.POMAŽU NARODU.AKO SI U KRIZI:ELEKTRIKA,VODA'HRANA'VRTIĆI,ITN.SLOBODA SE UVEK PLAČA,NAŽALOST I SKRVLJU.SRAMOTA VI PODUPIRETE TU BANDU.

Name

antidemokrata

12.05.2016 20:31

braćo Srbi svaki političar koji kaže da se bori za narod laže,zato pmet u glavu.

Name

slavko

12.05.2016 21:56

vidim narode da neznate stacete sa sobom jel mislite dacevam neko dati primanje a da neradite e neide to tako ja bradim na gradjevini po 10 sat i kad se vracam vidim more ljudi pred kladionicama i kafanama pa jel to drustvo koje nema para i u subotu ce ti iz kafana i kladionica urlikati i nesto mjenjati e jadne su to promjene.

Name

t i g a r

13.05.2016 11:34

Da....trebao je narod izaci na proteste, ali ne one koje organizuje izetbegovic i oni koji nisu stvarali Republiku Srbsku.

Name

za Djedo

14.05.2016 08:51

Znas li ti Djedo ko resava svoje probleme na ulici? Samo one koje se bave najstarijim zanatom na svetu. Samo one to rade uspesno.Mislis li da ce ti ulica i neki novi doneti blagostanje? Boze, podari nam svima dovoljno pameti.Bogoljub

Name

blbl

12.05.2016 17:48

Vama svaka cast ali nema ODUSTAJANJA. !!

ODGOVORITE
Name

sistem te laze

12.05.2016 18:29

Neka kaze Miloradu da ne pravi kontra proteste!!!

Name

Misko

12.05.2016 19:23

Sjecam se kako je pred prosle izbore dosao i pozivao narod da glasa za Dodika. Zauzvrat je dobio dzak para.

Name

BOZE ME OPROSTI

12.05.2016 20:52

Davno si se ti svrstao na jednu stranu,podrzavsi samo Dodika.Ja sam vijernik,ali za takve se ja ne molim.Sve si ti ovo na slavi vec dogovorio.Idi u crkvu i moli se za sav narod,ovo sto radis nije dobro.

Name

yugosloven

12.05.2016 17:49

GOSPODINE CUTI IMAS PRSUT IMAS VINO SVE BESPLATNO A NAROD GLADAN

ODGOVORITE
Name

KPJ

12.05.2016 18:37

Hajde kod Dodika na kafu pa mu reci da odustane.

Name

KORNI

12.05.2016 17:49

Samo vjerujte u prazne price ovih ljudi.Samo vas gledam!

ODGOVORITE
Name

X

12.05.2016 17:50

Potpuno očekivano i najavljivano od strane malobrojnih opozicionih analitičara. Brine me samo Emir. Nešto ga nema?!

ODGOVORITE
Name

Dušan

12.05.2016 17:53

Šta ovaj čitač slava hoće!? Kako ga nije sramota funkcije i Pavla, kome nije ni do koljenja. Lijepe su mu dodikove pare, i sad brani dezertere, lopove, uhljebe,...a, ne gladan narod. Stidi se!

ODGOVORITE
Name

građanin

12.05.2016 17:56

Trebaju svi poslušati Patrijarha Irineja.

ODGOVORITE
Name

Trg

12.05.2016 18:44

Patrijarh treba da bude uz svoj narod, ne uz one koji ga pljačkaju. Hoće li patrijarh osveštati slavu čovjeku koji je predao arhivsku građu Jasenovca? Hoće. I?

Name

kapetan

12.05.2016 21:45

Ovog bradonju podhitno treba istjerati iz Republike Srpske jer bruka sveto ime Patrijarha Pavla i sav pravoslavni narod.Lopov lopova najbolje brani.Za vrijeme Patrijarha pavla nije bilo skandala finansijske prirode kao kod ovog sad i to nam sve govori.

Name

djoda

12.05.2016 17:57

POPE , GLEDAJ SVOGA POSLA NE TURAJ PRSTE U VRUCU KASU !

ODGOVORITE
Name

PD

12.05.2016 17:58

TO TI RECI DODIKU

ODGOVORITE
Name

Srpski narod

12.05.2016 18:02

Bolje bi bilo da patrijarh obuzda svoje vladike i sveštenike da kao i vlast u RS, ne pljačkaju više ovaj napaćeni narod. Crkva i vlast su se udružili u pljačkanju naroda, koji sve više gubi vjeru u crkvu, kao i u državu. Daj bože da nam se vrati socijalizam.

ODGOVORITE
Name

milan

12.05.2016 18:02

Mogao je Milu da nagovori na odustajanje kada mu je čitao slavu u Mrčaevcima za Đurđevdan

ODGOVORITE
Name

Realista

12.05.2016 18:03

Moj Sveti covjece....ja sam otisao s ognjista u Njemacku jer nije bilo hljeba za mene i moje pilice (djecu),a razlog je lopovluk u Srpskim drzavama s psihologijom dzeparosa? Samo sto dzeparosi ne kradu sicu nego miljijarde! Nisam.mogao naci posao od silnih rodjaka kumova i raznih prijatelja lokalnih vozdova kojima je IQ ispod 90.... a ti i tvoji svestenici se i dalje vozajte u zlatnim kocijama kao i taj sto ti placa... Budimo realni srbi su intelektualno vraceni na period pre Svetog Save! Malo stavite prst na celu i pogledaj te se u ogledalo?! Jednostavan primjer: da li je uredu da neko ima milone a broj stanovnika je manji od milion u Republici Srpskoj...a ti miloni su oteti od jadnih kmetova srpskih!!!

ODGOVORITE
Name

Da upitam

12.05.2016 18:04

Da gospodin nije malo pristrasan,svidjela mu se svadba prestolonasljednika pa da pomogne kumu.u nevolji. Zaboravio je da je avion kojim je vozen od narodnih a ne privatnih vodjinih para kupljen cak i audi iako je stari model bio (narod i sad boli dusa za tim sto ne stize do svadbe novi model i oni Mercedesi) posluzio je svrsi. E sad kad neko dodje da dirne privilegije velikog Baje vi se bunite. Umjesto da ste s narodom vi se ulizujete onim od kojih uskoro niko nece imati koristi

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

12.05.2016 18:06

Pa i nas Patrijarh je u subotu ponovo sa Milokradom. SRAMOTA, dijelis svoj narod.

ODGOVORITE
Name

djecko

12.05.2016 18:08

Pa neznam vama nije do protesta a kuda mi idemo.pope ti bi trebao stati na celo naroda,znas i sam da obican covjek je unisten opljackan i ponizen.pocinjem sumNjati i u tebe na koju stranu naginjes.nama protesti nisu dovoljni ovdje treba revolucija.

ODGOVORITE
Name

rax

12.05.2016 18:08

Gadovi poturceni nevredjajte naseg Patrijaha

ODGOVORITE
Name

đuro

12.05.2016 18:14

Bojim se da Irinej vrijeđa časnu dužnost Patrijarha Srpskog.

Name

Ratko

12.05.2016 18:15

On nije "naš" patrijarh, nego Dodikov, njemu slavu čita, a ne meni/nama...zato, ne provaljuj se!

Name

don Kihot

12.05.2016 18:10

Oprostite preosvećeni, ali da ste bili mudri i voljeli svekoliki srpski rod , prvo bi ste spriječili da sa vladikom Grigorijem guli srpski narod, aonda nebi sebi dozvolili da bez vladike Jefrema idete ovom kriminalcu na slavu...time ste ozbiljno poljuljali čast i dostojanstvo vaše svete dužnosti i funkcije...vi ste se stavili na njegovu stranu , a za narod baš vas briga i stoga od Boga vam prosto,nemoj te nam ovako pomagat......

ODGOVORITE
Name

Guzonja

12.05.2016 18:11

Ej Pope,gdje si bio kad su ga stranci tenkom doveli na vpast i kad su izbacili demokratski izabranog predsjednika kroz prozor? Zasto nisi i tad smirivao? Koliko ti je Dodik platio za ovo saopstenje? Jel si dolazio u BL kod njega,imali zajednicki razgovor sa delegacijom SzP

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

12.05.2016 18:13

Kakva je ureda reci da je Patrijarh, citao slavu pod satorom- sto nikad ni jedan nije radio i netreba.

ODGOVORITE
Name

Rade

12.05.2016 18:14

Normalno da treba otkazati,narod nikad nije bolje zivio,samo neradnici ce protstovat.Zivio Milorad nas presednik

ODGOVORITE
Name

građanin

12.05.2016 18:17

Otkud ovolika mržnja prema patrijarhu Irineju. Mup je trebao zabraniti i miting i proteste.

ODGOVORITE
Name

Stop

12.05.2016 18:37

Zato što su On i sveštena lica u većini oskvrnuli iskrenu vjeru u Boga, zarad materijalnog.

Name

klapac

12.05.2016 19:22

Zato što su se prodali kriminalcima! Sram ih bilo.

Name

Folovi

12.05.2016 20:51

Zato što su mu Kaja, Mile i slični posebni, sa crkvenim velikim zaslugama..

Name

mf

12.05.2016 18:26

Ja postujem Patrijarha ali do ovog protesta nebi bilo da nije Dododik doveo do propasti RS isrpski narod zato pricaj sa Dodikom .Protesti moraju BITI a reci Dodiku NEKA neki drugi dan organizuje kontraprotest ali on to nece njemu je u cilju da dode do KRVOPROLICA

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

12.05.2016 18:29

A ZAŠTO DODIK ZADNJIH DANA NIGDJE NE PUTUJE U INOSTRANSTVO (SRBIJA SE NE RAČUNA!!)A NEMA GA NI U FEDERACIJI BIH... DA NIJE MOŽDA NEKA "ZATVORENA POTJERNICA" U PITANJU?

ODGOVORITE
Name

mf

14.05.2016 21:30

To je 100% tacno on neide vise neide.Nigdje vise ne predstavlja RS.STACE NAM TAKAV PRESJEDNIK

Name

Marko

12.05.2016 18:30

Zivio milorad dodik nas dozivotni predsjednik

ODGOVORITE
Name

cicana

12.05.2016 19:14

Neka on bude ziv i zdrav. Ali za predsjednika nije sposoban. Za svoje vladavine nanio je veliku stetu RS!

Name

Rade

12.05.2016 19:28

Do subote

Name

BORAC

12.05.2016 22:16

JESI MU TI MARKO PRODAVAO RONHIL,DOK SMO MI RATOVALI.SRAM TE BILO BORACA

Name

Xxx

12.05.2016 18:43

Bezboznici, sramoto roda svoga! Omalovazavate rijec parijaha srpskog. Vodi vas koristoljublje, zavist i srebroljublje.

ODGOVORITE
Name

ovde...

12.05.2016 19:53

ako smo mi izrodi,sta onda reci za patrijaha koji dolazi da cita slavu pod sator...komunisti koji je prije 13 godina poceo slaviti slavu PROVJERENO

Name

Protest

12.05.2016 18:47

Otiđi kod Dodika i neka on odustane i neće faliti ni travka iz parka osim ljudskih primjedbi, jar je to grijeh ???

ODGOVORITE
Name

ДРАГИ

12.05.2016 18:48

Српски народе памет у главу, ни једна кап српске крви није вриједна СНСД-а, СДС-а и њихових сателита. У суботу будите браћа и сестре и искажите своја политичка опредјељења.

ODGOVORITE
Name

Danijel Kecman

12.05.2016 18:53

Ti si svoje pokazao na izborima u RS kad si umesto da budes Patrijarh jednog naroda postao patrijarh jedne partije za novac koji ti je Dodik dao za izgradnju bogoslovije u BG.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

12.05.2016 18:58

Vaša visosti zar niste trebali razmisliti : vlast ili siromašni narod?! Vlast je bogata pa se čini da Vam je dobra. Ja ipak mislim da narod čini crkvu i sada kad je siromašan vjeruje i moli se. MOLI SE ZA BOLJE SUTRA. Pozovite na mir ,podržite narod a ne vlast.

ODGOVORITE
Name

Batman

12.05.2016 18:59

Ooooo evo nam ga i Dodikov glasnogovornik. Kmekavac je angozovao sve i svja...strah je preveliki. Pa to je "samo " tvoj narod Milorade ,cega se bojis!!!!

ODGOVORITE
Name

klapac

12.05.2016 19:08

Irineju, stao si u odbranu kriminalaca i njihovog šefa.

ODGOVORITE
Name

VETERAN

12.05.2016 19:41

UPRAVO TAKO,DOKLE CE SE CRKVA MIJESATI U STVARI KOJE JE NE DOTICU....ILI DOTICU ZBOG ZAJEDNICKE PLJACKE NARODA SKUPA SA DODOM ..LJUBI GA MAJKA

Name

OZREN DOBOJ

12.05.2016 19:10

Sve je Dodik pokupovao narodnim parama pa i patrijarha Irineja.Sezona lova na papke je uveliko počela.Kada su bili zadnji izbori,samo dva dana pred glasanje ,patrijarh se otvoreno stavio na stranu Dodika i rekao da se glasa za njegov režim i direktno je odgovoran za duboke podjele u RS .

ODGOVORITE
Name

dr Dabic

12.05.2016 19:11

OPET NAS BAJAzit PREPADA DOOOOOKLE

ODGOVORITE
Name

borac

12.05.2016 19:34

Juce sam napisao da je taj na potezu a vi odlucie.

ODGOVORITE
Name

vernik

12.05.2016 19:34

Sramite se braćo Srbi svojih komentara na račun našeg Patrijarha! Patrijarh je braćo Božiji izbor i kao takvog ga treba i poštovati... "Teško Bogu sa nama kakvi smo"!!!

ODGOVORITE
Name

Osvit

12.05.2016 19:34

Vase preosvestenstvo gospodine Patrijarse Srpske Praoslavne Crkve sve sto gradani Republike Srpske,a oni najvecim djelom pripadaju vasem stadu, zele od politicara koji upravljaju drzavom je da uspostave efikasan sistem sa pravilima koja vrijede za sve u zemlji,za gradane,za politicare,za tajkune,pa i za vas svestenstvo kako vecinsko pravoslavno tako i svestenstvo drugih konfesija.Zele zemlju jednakih sansi za sve,da svi u ovoj zemlji mogu da zive od svog rada,da planiraju svoju buducnost a ne da nazalost svoju buducnost vide u drugim zemljama gdje su stranci iskljucivo zato sto Republikom Srpsko vladaju kriminal i korupcija i gdje sacica privilegovanih oduzima buducnost vecini.Nazalost i vecina svestenika zivi vrlo dobro u Republici Srpskoj i ne djeli sudbinu vecine stanovnistva i zato obican narod vase nedjelovanje kao moralnog korektora koji mora da upozori na negativne devijacije u drustvu objasnjava kao klasicni financijski dil sa rezimom i povlastenim polozajem svestenstva u drustvu.Ne sumnjam u dobre namjere niti u iskrenost da se otkazivanjem protesta i jednih i drugih sprijece eventualni srpsko srpski sukobi i vasa odluka je vjerovatno ispravna ali gospodine Patrijarse vasa obaveza i obaveza crkve koju vodite je ne da gasite pozare nego da ucinite sve da do tih pozara ne dode.

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

12.05.2016 19:37

Baja ga zamolio dali je narod toliko jadan da ga poslusa a kad se krade suti.

ODGOVORITE
Name

Oče

12.05.2016 20:13

Oče, dođi i kod nas na slavu

ODGOVORITE
Name

nenadbn

12.05.2016 20:16

je li napadam drzavu ako pitam za svoju platu koju sam zaradio , je li ugrozavam drzavu ako trazim da djeca poginulih boraca i invalidi rata imaju prednost pri zaposljavanju, jel je ja ugrozavam ako pitam gdje je oko 300 miliona u zadnjih pola godine propalo u bankama kod prijatelja tog istog milorada dodika

ODGOVORITE
Name

Neko iz mase

12.05.2016 20:17

Zašto ne sredi stanje u crkvi, nego se stavlja na stranu lopova. Svi popovi u RS se vozikaju u bijesnim autima. Šišaju narod kao ovce. Kradu struju u crkvama, neće crkve uopšte da registruju. Sada je došlo vrijeme da patrijarh oduži svojim sponzorima.

ODGOVORITE
Name

Kos

12.05.2016 20:26

Kažu da Kusturica dovodi ekstremno jake momke iz Srbije

ODGOVORITE
Name

4444

12.05.2016 20:30

Patrijarh je u pravu.Ali protesti su nekome obecani i oni se moraju desiti.I to nisu narodni protesti.nego protesti opozicije koja je ujedinjena izgubila izbore.ali iako i oni imaju milione gadni su para jer pare su u vlasti.Vidimo ogromnu propagandu i spinovanje koje je svakako neko debelo platio.I sada se nesmije nazad iako mislim da su ti protesti vec propali

ODGOVORITE
Name

x

12.05.2016 21:19

Šokiran sam dubokumnošću komentatora 4444: zamisli opozicija pa još nije na vlasti!? I još opozicija 'oće da protestuje?! Pa zna se da protestuje samo vlast protiv sebe. Naravno, ovo se ne odnosi na Dodika 2004. (da ne pričamo o NATO tenkovima ovaj put) ili Vučiću/Nikoliću i njihovim stiroporima (ostalih stotinak opozicionih protesta da ne spominjemo sada). To što je neko oteo vlast političkom korupcijom ne daje mu pravo da 4 godine plajčka, truje uništava banke... Stvarno ste dosadni sa opravdavanjem zabrane protesta.

Name

mozak

12.05.2016 20:33

Umjesto da crkva bude uz narod ona brani ovu bandu !! Bog Ti dao pameti Irineju ...

ODGOVORITE
Name

Posavac

12.05.2016 21:46

Procitaj ponovo vijest.Glup si!

Name

Hm

12.05.2016 20:52

Davno je patrijarh Pavle izjavio da nije zadovoljan stanjem u Sinodu. Medjutim on jedan, a njih koliko hoćeš, a u skromnost ne vjeruju. Postali su tajkuni, postali su pohlepni, hoće da vladaju...

ODGOVORITE
Name

Tik Tak

12.05.2016 20:54

Narode ovo ovdje vise nije kapitalizam ovo je FEUDALIZAM

ODGOVORITE
Name

maja

12.05.2016 21:34

I vi gos.Irnej manipulisete jadnim ljudima.Uhvatili ste se u kolo kriminalaca.Naj bolje drzite se svoje profesije a narod ostavite neka se bore za svoja prava jer su prepustani sami sebi.PROTEST JE NEZADOVOLJSTVO OVE VLASTI.

Name

princip g.

12.05.2016 21:13

U svajcarksoj crkvena afera. pravoslavna crkva nije platila porez prikupljen na novac prikupljan od darivanja vjernika,Bogo sluzenja i prodaje sveca. sto bih gospod. Irinej,kacavenda itd... zajebavali se sa transportom novca po panami i slicnim poreskim rajevima kad imaju Lemija. Dva tri puta godisnje riknu na tv dobar je lemi i kaska i dalje ne mrda iz meda. pa i jeste dobar al kako i za koga ;)

ODGOVORITE
Name

Deki

12.05.2016 21:52

http://www.blic.rs/zabava/vesti/marijana-mateus-se-slikala-sa-patrijarhom-u-minicu/7gnqevy

ODGOVORITE
Name

TAKO MI KRSTA

12.05.2016 21:57

JEDNO JE VJEROVATI U BOGA, A SASVIM DRUGO NADMUDRIVATI SE SA KLEROM I NJIHOVIM LICEMJERSTVOM. PRIJE SVEGA ONI ŽIVE KO BUBREG U LOJU , SVE IM NAROD OBEZBJEĐUJE, A ONDA IMAMO SITUACIJU DA PATRIJARH ODE PRILIKOM PROTEKLIH IZBORA DA DA PODRŠKU MILORADU DODIKU TJ. SNSD-U, A SAD APELUJE DA SE ODUSTANE OD PROTESTA I MITINGA. KRAJNJE LICEMJERNO I TAKO SE KLER NAŠE CRKVE MIJEŠA U POLITIKU I SVRSTAVA NA JEDNU OD STRANA. U BOGA VJERUJEM NA SVOJ NAČIN, AL OVE CRNOMANTIJAŠE ORGANSKI NE PODNOSIM. VOZE BIJESNA KOLA, JEDNO PROPOVIJEDAJU , A DRUGO RADE.

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

12.05.2016 21:58

Ne seri crveni pope.

ODGOVORITE
Name

MRTVICA

12.05.2016 22:02

PROTESTA TREBA DA BUDE.NARAVNO.ZASTO DIRATE PATRIJARHA I SVESTENIKE,BRACO SRBI.JESU LI VAM OTELI VASE PARE.,BEZ NEVOLJE NEMA BOGOMOLJE..KO RAZUMIJE SHVATICE.

ODGOVORITE
Name

Srbin

12.05.2016 22:12

Nisi ti Irinej ni P od Patrijarha! Sram te bilo.

ODGOVORITE
Name

MARKO

12.05.2016 22:19

neka OTKAZE DIKTATOR I TVOJ PRIJATELJ.DOCE DEZERTERI NA DIKTATOROV MITING I PROFITERI,DIREKTORI,GRIGORIJE.TAKVI GONE NAROD OD CRKVE

ODGOVORITE
Name

damko

12.05.2016 22:31

hehe

ODGOVORITE
Name

prognani sa svojih ognjista

12.05.2016 22:50

Otkazacemo proteste ako ces nas ti finansirati,dati nam platu,kucu napraviti,slovati djecu....jer ti si nam djubre uzeo sve i sad se bojis da ne ostanes bez toga.Tu si gdje jesi dosao tako sto su te nacisti iz DS na celu sa Tadicem doveli.Opljackao si Nis i narod sa Kosmeta a sad pljackas i i mrsis u bradu.

ODGOVORITE
Name

MRTVICA

12.05.2016 22:52

HVALA STO NAS GLEDATE I SLUSATE.MIR VAMA.HRISTOS VASKRSE.

ODGOVORITE
Name

Ateista, sve ubjeđeniji

12.05.2016 22:54

Sveta matera crkva nekima mater a nekima, bolje reći mnogima, crna maćeha. Zahvaljujući ovakvim arhipastirima, naravno, kojima su preči priložnici, ktitori, donatori, reketaši.., nego cijelo zabludjelo stado. I ne mareći otkuda novac, od koga je uzet, koga ojadiše, da bi kod njih završio.

ODGOVORITE
Name

333

13.05.2016 04:11

Pod hitno na ispovjed.Ovdje ne pomaze ni sveta vodica.

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

13.05.2016 04:37

Odavno si na strani pljackasa i nije tesko pogoditi zasto.

ODGOVORITE
Name

borac

13.05.2016 04:38

Tvrdis li iti onu srpsku vladar je od boga poslan??

ODGOVORITE
Name

VJERNIK

13.05.2016 05:22

PATRIJARHU JE BOLJE DA ZABIJE NOS U CRKVENE PROBLEME, A AKO VEĆ I ŽELI NEŠTO DA KAŽE U VEZI SA SVJETOVNOM VLASTI, ONDA BI TREBALO DA BUDE ODMJEREN I MORALAN U SVOJIM APELIMA, A NE DA SE SVRSTAVA NA STRANU LOPOVA NA ČELU SA DODIKOM , KOJI SU NAS OJADILI. AL, TAKO JE TO , PARA VRTI GDJE BURGIJA NEĆE.NIJE MU TEŠKO BILO TOKOM PROTEKLIH IZBORA DOĆI U REPUBLIKU SRPSKU I OTOVRENO SE SVRSTATI NA STRANU BAJE, ANALOGNO TOME SAD BI KAO TREBALO OTKAZATI PROTESTE. KOJEG LI APSURDA, A BAJA KONTRAPROTESTOM DIŽE TENZIJE I PRAVI RIZIKE, NAPROSTO PRKOSI I NA SVE NAČINE KEMIJA KAKO DA UVEZE ONE KOJI ĆE NAPRAVITI FRKU, DA BI SEBE PRIKAZAO SPASIOCEM SRPSKE. TO PATRIJARH NAŽALOST NE VIDI IAKO NIJE ĆORAV. KAKAV JE TO DUHOVNI PASTIR PITAM SE ?

ODGOVORITE
Name

t i g a r

13.05.2016 12:00

Nikad u istoriji za 1 dan protesta nije pala ni jedna vlast. Jedino moze da padne krv i da bude dobro namlacenih i premlacenih. Da se demoliraju zgrade, ulice i infra struktura. Grad Bijeljina je jos nema, jos vecina seru u septicke jame. Koliko je Bijeljina i okolna sela dala boraca za Republiku Srpsku, semberija je bila postedjena u ratu. Platili su Arkanu da zapocne guzvu i omogucili mu da opljacka sve sto je stigao.Semberci su bili poznati dezerteri u ratu i najlosiji borci... Narod cmizdri da je gladan a kafane svaki dan pune krcate. Na parkinzima nema ni jednog mjesta slobodnog, puno auta. Zutoljunci nose najmodermije mobilne i svi skoro imaju internet preko mobilnog. Takodje mnogi voze auta, a nisu jedan jedini dan radili i zaradili platu....Smijenite Micica, on je 20 g. u vladi grada Bijeljine. Uredite sudstvo da funcionise bez korumpcije. Uredite zdravstvo, da bolestan moze doci da se lijeci bez da ponese par stotina eura i podmicuje doktore. Bijeljina i okolina su korumpirani do guse a nije vam ronhilova partija na vlasti. Vi narode mnogo serete, trebali bi posle frke to sve i pojesti......svi bi htjeli lagodan zivot i dobar standard a da ne oznojite guzove.

Name

zeljko Banjaluka

13.05.2016 05:54

POSTOVANI GOSPODINE PATRIJARHU ZASTO SE NISTE OGLASILI PROTIV GEJ PARADE/PARADE PONOSA SAD PROTIV, SVOJE SIROTINJE, RADITE VAS POSAO PJEVAJTE LITURGIJE,A MI CEMO SVOJ SKINUTI JARAM SA VRATA SVI U PARK SUTRA KO MOZE

ODGOVORITE
Name

Re

13.05.2016 06:40

Što bi se čovjek oglasio za Paradu ponosa, on prati "moderne" trendove. Na kraju krajeva i među gej populacijom su vjernici, bitno je imati što veći broj vjernika ma kakvi oni bili. Svak je onakav kako mu je Bogom dano. Nego izgleda da Patrijarh voli da se petlja gdje mu nije mjesto, mila mu Bajina politika. Baja ima "pošteno" stečenih para, pa može "sve". ZATO SVI NA PROTESTE !

Name

cc

13.05.2016 06:18

E moj pope idi vidi sta ti je sa Valjevskom Gracanicom.

ODGOVORITE
Name

Pero

13.05.2016 06:21

I tako nam dolibaša na Dodinoj slavi poruči da trebamo uradi baš ono što domaćin ište od prvog dana - odustati od ljudskog i ustavom zagarantovanog prava na izražavanje mišljenja.

ODGOVORITE
Name

x

13.05.2016 06:26

I tako, dok je ljudina i arhipastir nad arhipastirima, pokojni Pavle, stajao pred narodom na mitinzima i besjedio na istima, ova njegova sjena radi sve suprotno. Umjesto da pozove na razum i ovog nesrećnog Milorada ubijedi da pomakne svoj, naknadno zakazani, kontramiting za makar par sati ako ne sutra dan, on ukida pravo narodu na verbalni bunt.

ODGOVORITE
Name

Иди окај своје гријехе

13.05.2016 06:44

Прећеро си попе, браде ли ти твоје.

ODGOVORITE
Name

OZREN

13.05.2016 06:53

To je to, što je rekao general Grahovac, POPOVI TOPOVI LOPOCVI, gdje se oglasio Patrijarh dva dana prije protesta ( isto kao pred Parlamentarne izbore u RS i BiH, kada se otvoreno svrstao na stranu političke gromade Republike Srpske ), i uopšteno moli i upozorava političare na razum, a neće da saopšti glavnom Baji -diktatoru koji mu revnosno ljubaka ruke, da sa svojim suludim potezima i nakaradnim diktatorskim vođenjem Republike Srpske, istu vodi u neizvjesnu budućnost, gotovo sukobe i krvoproliće. Sve se zna, tako se isto preko Patrijarha došao glavni Baja pod skute gospode Nikolića i Vučića, kojima veoma veoma često arla po Srbiji po kojekakvim skupovima, muzičkim saborima, utakmicama, gdje je već proglašen od mnogih građana Srbije za Kralja i Cara. Ta nemila osoba do koje ekstremno drži Patrijarh, je uništila Republiku Srpsku sa svojom neprikosnovenom diktatorskom decenijskom vladovinom, i ovome mora doći kraj, isto kao i svemu.

ODGOVORITE
Name

XX

13.05.2016 06:55

KAO ŠTO DODIK UNIŠTAVA SRBSKU TAKO IRINEJ UNIŠTAVA CRKVU.

ODGOVORITE
Name

Trebinje

13.05.2016 08:20

Uz Grigorija i takve neće biti teško.

Name

Gogi

13.05.2016 07:39

Ni poziv Patrijarha vam ne znaci nista!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

X

13.05.2016 09:23

Sva je sreća pa osvećenim i velikomučenim crvenim kmerima riječ zastupnika Boga na zemlji znači sve i svja - evo čujem kako su poslušali svjetlost, visočanstvo ili kako več ide titula, pa su kao revnosni hrišćani, pravoslavci i svetosavci otkazali svoj miting! Ali malo sutra...

Name

dott

13.05.2016 07:50

Lomio si kolac kod Dodika na slavi pa sto mu ne rece da odustane.

ODGOVORITE
Name

Srbin-Pravoslavac

13.05.2016 08:33

Patrijarh Irinej moze biti licni prijatelj Milorada Dodika ali ne njegove stranke i politike,trebao bi biti patrijarh svih srba.Zasto nije pozvao svog prijatelja Milorada da svoj takozvani miting zakaze 15.maja pa bi tada bio patrijarh svih Srba.Njegov postupak je mijesanje u politiku RS pa ga ja ne dozivljavam kao svog patrijarha i svih srba koji su protiv politike Milorada Dodika.

ODGOVORITE
Name

vjernik

13.05.2016 09:10

Otkazi ti kontramiting, medju njima si nerazdvojan. Mi smo jedino ovako Bogu blizi.

ODGOVORITE
Name

Ponoviti

13.05.2016 12:07

Ništa, preostaje jedino, sa božjom pomoću i bogu se moleći, planirati i izvesti i jedan jednodnevni ili pak višednevni protest protiv ovog i ovakvog arhipastira i sličnih crkvenih poglavica i poglavica. Zaslužili su debelo. Obrazloženje ne treba, sve je jasno i očigledno da jasnije biti ne mere.

ODGOVORITE
Name

vjernik

13.05.2016 23:37

Cast BOGU, dok je Irinej patrijarh ne idem u crkvu. Nek idu ovi crveni pa ce crkva shvatiti sta je napravila, ali bice kasno.

ODGOVORITE
Name

domi

14.05.2016 07:57

STIDIM SE KO NAM JE PATRIJARH!

ODGOVORITE
Name

mf

14.05.2016 08:02

I tebe je Dodik obmanio sa svojim LAZIMA

ODGOVORITE