Sarajevo ne može u Evropu?! Razlog - bizaran!

"Gazda" FK Sarajeva Vinsent Tan, osim kluba sa "Koševa", vlasnik je i belgijskog Kortrajka, a UEFA praktikuje pravilo da jedan vlasnik ne može imati dva predstavnika na međunarodnoj sceni.

Fudbal 12.05.2016 | 17:20
Sarajevo ne može u Evropu?! Razlog - bizaran!

Ukoliko na kraju sezone bude trećeplasirano, ili Sloboda osvoji Kup BiH pa kao četvrti na tabeli izbori plasman u Evropu, FK Sarajevo bi ipak moglo ostati bez "vize" za međunarodnu scenu!

Naime, kako prenosi "Dnevni avaz", belgijski mediji pišu da bi do problema moglo doći s obzirom da je "gazda" Sarajeva Vinsent Tan, osim kluba sa "Koševa", vlasnik i belgijskog Kortrajka, a UEFA praktikuje pravilo da jedan vlasnik ne može imati dva predstavnika na međunarodnoj sceni.

Tako bi bogati malezijski biznismen morao da bira između Kotrajka i Sarajeva.

Ipak, na "Koševu" ističu da nema razloga za zabrinutost i bespotrebno stvaranje drame, jer je Fudbalski klub Sarajevo u sudu registrovan kao Udruženje građana, a Tan kao većinski vlasnik u Skupštini kluba.

BELGIJA
Regularni dio sezone u Župiler ligi Kortrajk je završio tek na devetom mjestu, ali u Belgiji klubovi od sedmog do 14. mjesta bore se za ulazak u Ligu Evrope. Kotrajk je uspješno preskočio grupnu fazu plej-ofa, a u finalu će igrati protiv Sportinga iz Šarloe. Bolji iz ovog duela u borbi za Evropu igraće sa četvrtoplasiranim timom plej-ofa za Šampiona. Trenutno je na ovoj poziciji Genk.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar