Šta će im LŠ?! A, od "Gazproma" – 120 miliona evra!

Ruski gigant nastavio je da investira ogroman novac u fudbal.

Fudbal 14.05.2016 | 15:20
Šta će im LŠ?! A, od "Gazproma" – 120 miliona evra!

Ruski gigant "Gazprom", koji je od 2010. godine generalni sponzor FK Crvena zvezda, nastavio je dugogodišnju saradnju sa nemačkim Šalkeom, a nastavak se ogleda u novom ugovoru potpisanom do 2022. godine, prema kojem će klubu iz Gelzenkirhena pripasti 120 miliona evra!

Plavci sa "Feltins arene" nose, poput crveno-belih, logo "Gazprom" na grudima, a prethodni ugovor isticao je 2017. godine.

Jedan od direktora Šalkea, Klemens Tonis, izjavio je posle potpisivanja ugovora sa gigantom iz Sankt Peterburga, koji milionima snabdeva i lokalni Zenit, da je presrećan.

"Ekstremno sam zadovoljan produžetkom saradnje do 2022. godine. Godinama smo blisko sarađivali i to će se nastaviti s novim ugovorom".

S obzirom na period produžetka saradnje od pet sezona, može se jasno izračunati da će Šalke od 2017. do 2022. godine inkasirati 24 miliona evra svake godine od "Gazproma".

Prihod bi u istom periodu mogao da "naraste" i do 150 miliona evra u zavisnosti od rezultata Šalkea u Bundesligi i Ligi šampiona, koja se izvesno neće igrati naredne sezone u rudarskom gradu, s obzirom na to da je u finišu prvenstva Šalke sedmi.

"Gazprom" je sponzor Šalkea od 2007. godine, a pored sponzorskih ugovora sa UEFA i FIFA, najveća svetska kompanija za distribuciju gasa sarađuje tesno sa Zenitom, Šalkeom, Crvenom zvezdom i Čelsijem, čiji je vlasnik takođe Rus, Roman Abramovič.

Poređenja radi, Crvena zvezda prema ugovoru sa "Gazpromom" (produžen u aprilu 2015. do 2018 godine) godišnje dobija 4,5 miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar