Odbornici napuštaju Olivera Ivanovića

Sedmoro odbornika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" sa područja opština sjeverna Kosovska Mitrovica i Zvečan prešlo je u redove Srpske napredne stranke /SNS/, rekao je Srni član Inicijative Igor Simić.

Srbija 11.05.2016 | 17:45
Odbornici napuštaju Olivera Ivanovića

On je naveo da su se odbornici na ovaj korak odlučili zato što smatraju da Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" više ne predstavlja ono što je bila dok njen lider Oliver Ivanović nije uhapšen, a potom i osuđen na devet godina zatvora.

"Ivanović je upoznat sa njihovom odlukom", kaže Simić i dodaje da je Građanska inicijativa već bila dio Srpske liste na kosovskim parlamentarnim izborima, te da zbog toga ne vidi neku potrebu za dodatnim objašnjenjima.

On je naglasio da će nastaviti da pomaže Ivanoviću u njegovoj borbi i dokazivanju istine, te da je na raspolaganju njegovoj porodici.

Zamjenik predsjednika inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Ksenija Božović smatra da nije etično da ljudi koje je Oliver Ivanović postavljao na funkcije, u trenutku kada se on bori za slobodu svih Srba na Kosmetu, pređu u drugu stranku, zarad ličnih interesa.

"Istina je da nemamo zvaničnu potvrdu da je njih sedmoro prešlo u SNS, ali je već svima jasno da je reč o ljudima koji su pljunuli na sve što je za njih uradio naš predsednik Oliver Ivanović", ocijenila je Božovićeva.

Najstrašnije je, kaže ona, to što su oni odluku o prelasku donijeli u trenutku kada se očekuje odluka Apelacionog suda o žalbi odbrane na odluku Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, kojom je Ivanović osuđen na devet godina zatvora.

Ona očekuje da će sedmoro odbornika opština sjeverna Kosovska Mitrovica i Zvečan zvanično obavijestiti skupštine o prelasku u SNS jer se njihovim prelaskom gase odbornički klubovi Inicijative u ovim mjestima.

Izvor: Srna

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Uh, huh

11.05.2016 16:58

Svugdje ista g.vna.

ODGOVORITE
Name

Brle

11.05.2016 20:12

Mnogo mi tesko pada spoznaja da se od srbina moze napraviti sto pozelis: izdajnik, poturica, papak, preletac, fukara i jos mnogo slicnih. Na veliku zalost !

ODGOVORITE
Name

E brle brle

12.05.2016 05:59

A od koga ne moze tu su svi isti