Rim: Federer konačno zaigrao i pobijedio!

Rodžer Federer ipak je zaigrao na Mastersu u Rimu i plasirao se osminu finala turnira.

Tenis 11.05.2016 | 15:40
Rim: Federer konačno zaigrao i pobijedio!

Švajcarski teniser je bez većih problema savladao Nemca Aleksandra Zvereva sa 6:3, 7:5, za manje od sat i po igre.

Federer će u narednoj rundi turnira igrati protiv talentovanog Austrijanca Dominika Tima, koji je bio boji od Žoaa Souze sa 6:3, 6:2.

Nekada najbolji teniser sveta je Zvereva u prvom setu slomio iz prve brejk prilike, u šestom gemu, potom je propustio još jednu da overi set, ali rival nije uspeo da ga ugrozi.

Već u drugom je naišao na znatno jači otpor, Zverev je u trećem gemu izgubio servis, ali je odmah uzvratio ribrejkom za 2:2, nakon čega je Federer propustio šansu za novi brejk na 4:4, ali je izbegao taj-brejk iskoristivši četvrtu priliku u 11. gemu.

Federer je bio skoro perfektan na servisu, veoma siguran prilikom duže razmene udaraca sa osnovne linije, a prikazao je i više nego dobru fizičku formu na rimskoj šljaci.

Njegov sledeći rival Tim je opet pokazao da je jedan od boljih igrača na ovoj podlozi, dominantno je savladao Portugalsa Souzu iako je izgubio servis već u prvom gemu meča.

Za razliku od nastupa u Madridu prošle sedmice, Tim je bio solidan sa osnovne linije, te uz fantastičan bekhend nije dozvolio rivalu ni promil šansi.

Federer je zbog problema sa leđima odigrao samo tri meča od Australijen opena, propustivši tri turnira.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar