Neko se u UEFA-i izgleda mnogo pravi pametan?! Evo zašto...

Liga šampiona subotom u 11 i nedeljom u 12 sati?! "Imamo niz razgovora sa klubovima kako da unapredimo takmičenje, govorimo između ostalog i o mogućnosti da se pojedine utakmice igraju vikendom"!

Fudbal 23.05.2016 | 08:00
Neko se u UEFA-i izgleda mnogo pravi pametan?! Evo zašto...

Možete li da zamislite utakmicu Lige šampiona u nedelju u 12.00! Teško, zar ne? Ali nije nemoguće da ćemo biti svedoci nečega takvog u predstojećem periodu!

Pojedini ugledni britanski mediji (Independent, Tajms) pišu o takvoj mogućnosti i navode da UEFA ozbiljno razmatra pojedine izmene kada su u pitanju termini. Kao što možete da pretpostavite, razlog leži u novcu i jačim sponzorskim ugovorima, jer Evropska kuća fudbala ima u planu da proširi tržište i pokuša da više zarađuje na Dalekom istoku, pre svega u Kini. Trenutni termini nikako ne odgovaraju Kinezima, pogotovo jer se radi o radnim danima (utakmice im padaju kasno noću), a subota i nedelja i podnevno odigravanje mečeva bilo bi idealno za tamošnje televizijske mreže...

"Imamo niz razgovora sa klubovima kako da unapredimo takmičenje, govorimo između ostalog i o mogućnosti da se pojedine utakmice igraju vikendom", kazao je neimenovani izvor Tajmsa iz UEFA, dodavši da sigurno neće biti nikakvih promena do 2021. godine.

I dok su ovakve najave u pojedinim zemljama dobro prihvaćene, u Engleskoj su prilično zabrinuti, što je potpuno očekivano, s obzirom na veliki broj susreta u alternativnim takmičenjima (FA kup, Liga kup) i činjenicu da se na Ostrvu idalje dosta drži do tradicije. Portparol Premijer lige bio je vrlo kratak:

"Nezamislivo je da su utakmice Lige šampiona igraju vikendom! Ti dani rezervisani su za domaća takmičenja. Nadamo se da će razum i nadležni sprečiti ovakve ideje".

Pa sad, tradicija ili gomila para? Zna se ko u takvoj bici pobeđuje, ali hajde da sačekamo...

Komentari / 0

Ostavite komentar