Kari "iz kreveta" do još jednog rekorda NBA!

Najbolji košarkaš današnjice Stefen Kari nastavio je da pomera granice u najjačoj ligi na svetu.

Košarka 10.05.2016 | 21:40
Kari "iz kreveta" do još jednog rekorda NBA!

Kari se u utorak vratio posle dve sedmice pauze zbog povrede kolena i bio najzaslužniji za brejk Golden Stejta u Portlandu – 132:125.

Voriorsi sada vode 3-1 u polufinalnoj seriji Zapada i imaju priliku da na svom parketu stignu do finala, a Stef je u ovom meču postigao 40 poena (16-32 iz igre, 5-16 trojke), uz 9 skokova i 8 asistencija.

"Volim ovu igru", rekao je Kari.

On je u prvom poluvremenu ubacio samo 13 poena, ali je eksplodirao u drugom i poentirao kada god je bilo potrebno. Takođe, oborio je rekord i postao prvi igrač koji je u produžetku ubacio 17 poena u NBA ligi.

"Volim da se takmičim i stvarno mi je nedostajalo da na terenu budem sa saigračima. Dobar je osećaj vratiti se na parket u ovom trenutku i pomoći svom timu da ostvari pobedu, posebno na ovakav način", dodao je Stef.

Klej Tompson, drugi od braće Spleš, dodao je 23 poena (2/8 za dva, 5/10 za tri), a posle meča pohvalio je saigrača.

"Znali ste da će u nekom trenutku uhvatiti svoj ritam. On je verovatno najbolji igrač na svetu i najbolji šuter svih vremena", istakao je Klej.

Trener Trejl Blejzersa Teri Skots ostao je bez teksta.

"Neverovatno! Izgledao je sveže, imao prepoznatljiv ritam. Pogađao je teške šuteve, odigravao lepa dodavanja, probijao odbranu. Postići 17 poena u produžetku, to je đavolski dobra partija".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar