Preminuli Patrik Ekeng imao uvećano srce!

Kamerunski fudbaler Patrik Ekeng, koji je preminuo na terenu, imao je uvećano srce, ali su potrebni dodatni testovi kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Fudbal 10.05.2016 | 13:20
Preminuli Patrik Ekeng imao uvećano srce!

To su saopštili rumunski doktori nakon obdukcije.

Ekeng, koji je igrao za Dinamo iz Bukurešta, srušio se na teren tokom utakmice njegovog kluba i Vitorula u petak i kasnije je preminuo u bolnici.

"Primetio sam uvećano srce, a za sportiste ta hipertrofija znači predispoziciju za nepravilan ritam i srčani udar", rekao je doktor Abdo Salem.

Salem je dodao i da se još čekaju laboratorijski nalazi. Mediji su preneli i da je lekar iz Kameruna učestvovao u obdukciji za zahtev porodice.

Ekeng se srušio na teren samo sedam minuta nakon što je kao rezerva ušao sa klupe. Brzo je odvezen u bolnicu, gde su doktori više od sat vremena pokušavali da ga spasu.

Nedugo posle njegove smrti pojavile su se i kritike na rad hitne službe. Portparol bolnice je rekao da mu na stadionu mu nije ukazana valjana pomoć.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rumunije je na mesec dana suspendovalo dozvolu za rad privatnoj ambulanti Puls koja je prevezla Ekenga do bolnice.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar