Najbolji: Đoković je kralj Madrida!

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, trijumfovao je u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Madridu.

Srbija 09.05.2016 | 07:40
Najbolji: Đoković je kralj Madrida!

Prvi teniser sveta je i stvarno najbolji! Novak Đoković pobedio je Endija Mareja u finalu sa 6:2, 3:6, 6:3 i osvojio masters u Madridu.

Posle trijumfa u Indijan Velsu i Majamiju, pokazao je Nole da je kiks Monte Karlo bio samo slab dan.

Partije u španskoj prestonici, pogotova ova u finalu, pokazale su da mu šljaka i te kako prija, što je vrlo bitno pred ono što sledi - Rim kao zagrevanje za Rolan Garos.

Iako je Đoković u subotu kasno uveče završio polufinale protiv Keija Nišikorija, na teren "Magične kutije" izašao je vrlo raspoložen, rešen da osvoji prvi trofej u Madridu još od 2011.

Servis, volej, as, forhend, drop-šot, čišćenje linija... Sve je Novaku polazilo za rukom, plesao je po šljaci, a sa druge strane kao da nije bio drugi teniser sveta - Marej je bio potpuno nemoćan u prvom setu.

Najbolji na planeti je odmah napravio brejk i čudesnom igrom uzeo pet od uvodnih šest gemova. Bila je to ekspresna teniska lekcija, ubrzan kurs i surova dominacija za samo 31 minut - 6:2.

Nemoćno je Britanac dizao glavu ka nebu i kao da su njegove molbe uslišene, jer je u nastavku drastično poboljšao igru. Bilo je jasno da će teško ponoviti onako loš set.

Vodila se daleko ravnopravnija borba, dostojna finala mastersa, u kojoj je Marej uspeo da oduzme servis Đoković za 1:3.

Ispostavilo da je dupla servis greška prvog na svetu u tom gemu bila ključna, nije mogao da uzvrati istom merom, pa je izgubio prvi set ove godine u Madridu.

Uz urlik pobednika je krenuo u odlučujući set i prvu brejk šansu brojnim forhendima pretvorio u 2:0. Ali, nije moglo bez drame.

Prvu priliku je i Marej iskoristio da uzvrati istom merom, jer su opet bile kobne Noletove duple servis greške.

Bližila se neizvesna završnica u kojoj je Đoković imao jače zivce prilikom nadmudrivanja. Opet je bio strpljiv i terao je rivala na grešku, pa je napravio drugi brejk za 4:2.

Kada se činilo da nema povratka za Mareja, jer je Nole servirao za titulu, nova drama u gemu od 13 minuta pri rezultatu 5:3 - čak tri vezane brejk lopte imao je Britanac.

Kao da je pritisak "skratio" ruku prvom na svetu koji je potom pokazao zašto je najbolji.

Sve tri šanse je poništio, potom još četiri neverovatnim udarcima posle kojih je drugi na svetu nemoćno širio ruke, je rje Novak drugu meč loptu pretvorio u veliku pobedu! Šampionsku!

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar