Čarape koje se peru jednom godišnje!

Bromodozu, odnosno neprijatan miris nogu najčešće uzrokuju bakterije i gljivice, rješenje ovog problema došao je britanski farmer Stiv Vajti koji je osmislio antibakterijske čarape koje nije potrebno prati čak godinu dana!

Svijet 08.05.2016 | 16:35
Čarape koje se peru jednom godišnje!

Izumitelj ovih čarapa, Stiv Vajti, tvrdi da je tajna u njihovom materijalu, odnosno, moher vuni koja se dobija od angora koza. Naša stopala imaju veliki broj znojnih žlijezda koje služe za hlađenje, zbog obuće koju nosimo one ne mogu da rade prirodno, te se bakterije razmnožavaju više nego što je to uobičajeno.

Ove revolucionarne čarape ne zadržavaju znoj, pa i bakterije ne ostaju zarobljene unutar obuće, a samim tim nema ni smrada. Ono što je privuklo pažnju medija, jeste njegova tvrdnja da čarape nije potrebno prati bar godinu dana, što je kako kaže, lično testirao.

On je slučajno nabasao na ovo otkriće jer mu je namjera bila da dizajnira čarape koje su udobne i trajne, ali je poslije nekoliko dana primjetio i nedostatak uobičajenog neprijatnog mirisa.Za sada ih je moguće nabaviti samo na teritoriji Velike Britanije, ali on najavljuje da će ih prodavati širom svijeta preko posebne internet stranice.

(Dejli mejl)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

pero

08.05.2016 14:47

Ima raznih budaletina to ne rade ni SNSD-ovci

ODGOVORITE
Name

Pero

09.05.2016 05:31

Može biti eka ih drži u ormanu.

ODGOVORITE