Đukanović predložio nove ministre u Vladi

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je Skupštini Crne Gore predlog za razrešenje dva i izbor četiri člana Vlade Crne Gore, objavili su mediji u Podgorici.

Region 07.05.2016 | 09:04
Đukanović predložio nove ministre u Vladi

U dopisu predsednik crnogorske Vlade navodi da je na sednici Skupštine Crne Gore održanoj 27. januara, nakon izglasavanja poverenja 40. Vladi Crne Gore, ponudio opozicionim političkim subjektima ulazak u Vladu, radi stvaranja uslova za osnaživanje poverenja u izborni proces.

"Nakon višemesečnog političkog dijaloga i potpisivanja Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore 26. aprila ove godine, jedan broj opozicionih političkih subjekata potpisnika Sporazuma, predložio mi je kandidate za članove Vlade, čime su se stekli uslovi da predložim promene u sastavu 40. Vlade Crne Gore", navodi se u dopisu predsednika Vlade, prenela je RTCG.

Kako se precizira, Ðukanović je predložio razrešenje Radoja Žugića sa funkcije ministra finansija i Zorice Kovačević sa dužnosti ministra rada i socijalnog staranja, kao i izbor Milenka Popovića na dužnost potpredsednika Vlade, Gorana Danilovića na dužnost ministra unutrašnjih poslova, Raška Konjevića za ministra finansija i Borisa Marića za ministra rada i socijalnog staranja.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar