Izvinjenje Željezničara zbog ponašanja Kjosevskog!

Fudbalski klub Željezničar saopštio da su sukobi na Bilinom polju izazvani napadom na stručni štab plavih, ali i osudio ponašanje svog golmana.

Fudbal 05.05.2016 | 12:40
Izvinjenje Željezničara zbog ponašanja Kjosevskog!

Poslije nereda koji su se desili nakon meča Čelik – Željezničar na Bilinom polju u Zenici oglasio se i sarajevski klub.

U saopštenju objavljenom na sajtu kluba Željezničar se zahvalio svojim navijačima na podršci i čestitao protivniku na pobjedi u fer i korektnoj utakmici.

Čelnici Željezničara u nastavku su se osvrnuli na sukobe koji su se desili po završetku utakmice u kojima je golman Željezničara udario jednog radnika na održavanju stadiona i u kojima je napadnut trener Željezničara Edis Mulalić:

“Ovom prilikom, želimo ukazati na činjenicu da je inicijalna iskra sukoba koji se desio poslije posljednjeg sudijskog zvižduka nastala zbog organizacijog propusta domaćina koji je omogućio napad na predstavnike stručnog štaba našeg Kluba. To ipak ne opravdava nedolično ponašanje našeg golmana, Vedrana Kjosevskog i ostatka ekipe te ovim povodom osuđujemo njihovo ponašanje koje nije u skladu sa vrijednostima Fudbalskog kluba Željezničar.

Rukovodstvo Kluba će navedeni incident detaljno analizirati te će u skladu sa internim pravilnicima djelovanja i ponašanja predstavnika Kluba donijeti odluku o daljnjim koracima. Radniku koji radi na održavanju Stadiona Bilino polje se izvinjavamo zbog napada našeg golmana”, navodi se u saopštenju FK Željezničar.

Izvor: Mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar