Vučić: Borićemo se protiv odluke UEFA-e, svim silama!

Predsednik SNS-a i aktuelni premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je prijemom Kosova u svoje članstvo UEFA prekršila Statut, te da će Srbija preduzeti sve pravne mere da se izbori za pravdu.

Fudbal 05.05.2016 | 12:00
Vučić: Borićemo se protiv odluke UEFA-e, svim silama!

On je dodao da je vizna liberalizacija za Kosovo još jedan poklon "nasim prijateljima Albancima", kao i da Hrvate neće moliti da Srbiju ne blokiraju na evropskom putu.

"To što se dogodilo u Budimpešti kada je UEFA primila Kosovo u svoje članstvo je sve učinjeno protivpravno. Podnećemo i žalbe i tužbe i borićemo se. Pobedili su nas 28:24", rekao je večeras Vučić novinarima u sedištu SNS-a.

Primetio je, međutim, da ni tu Prištini nije baš išlo kao što su zamislili:

"Pogažen je Statut UEFA, koji jasno kaže da njihove članice mogu biti samo zemlje priznate u UN", rekao je.

Vučić je rekao da ćemo videti kakva će krajnja odluka da bude, ali da će Srbija primeniti sve pravne mere.

"Nije lako, ali dobro... Ne razumem samo egzaltiranost pojedinih zapadnih ambasadora na Kosovu tim povodom. Nije to novo za građane Srbije. Nekad možete, nekada ne možete da se suprotstavite. Ono što znam je da od kada sam postao predsednik vlade jedna i po država je priznala Kosovo", rekao je Vučić.

Premijer je ocenio da situacija za Srbiju u ovom trenutku nije lagodna, ali da, kako je rekao, ako im je šutiranje lopte najvažnije - neka im bude, ali to što su uradili, uradili su politikom sile.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Krajišnik

05.05.2016 10:17

Ne prdi u ladnu vodu, stvaraš klobukove.

ODGOVORITE