"Prvo zvati Putina, a onda možda pucati"

Donald Tramp je izjavio da bi "u nekom trenutku, kada sve ostalo zakaže" SAD "morale da zapucaju na ruske avione koji provociraju".

Svijet 03.05.2016 | 12:35
"Prvo zvati Putina, a onda možda pucati"

Potencijalni predsednički kandidat rekao je u jednoj radijskoj emisiji da bi predsednik prvo trebalo da "pozove Vladimira Putina da to reši", ali da postoji ternutak kada treba i pucati.

Trampovi komentari koje prenosi "Bazfid" odnose se na dve situacije iz prethodnih dvadesetak dana kada su ruski vojni avioni preletali ili presretali američke vojne letelice.

"U normalnim okolnostima, neki Obama, da kažemo predsednik, pozvao bi Putina, jer želite da obavite telefonski razgovor u takvim situacijama, i rekao bi 'hej, učini nam uslugu, nemojte to da radite, spreči tog manijaka, samo prestanite'. Ali mi nemamo takvog predsednika, ovaj naš negde igra golf", rekao je Tramp.

Kontroverzni milijarder je zatim u emisiji Čarlija Bučera rekao da ako "zakaže diplomatija" ipak trebalo reagovati.

"Ne znam, postoji tačka do koje možete da trpite. U nekom trenutku morate da uradite nešto. To prosto nije ispravno, to je protiv Ženevske konvencije. Prosto to ne možete da radite, to se zove čikanje. Svakako bi trebalo početi diplomatijom, zvati Putina, ali ako to ne uspe, ne znam, onda kada taj magarac krene ka vama, morate da pucate", rekao je Tramp.

Kako je dodao, takvi događaji pokazuju "nepoštovanje prema SAD i nepoštovanje prema Obami".

Podsetimo, Pentagon je pozvao na smirivanje tenzija iznad Baltika, a najavljeno je i raspoređivanje NATO trupa u toj oblasti.

Tramp bi još jedan veliki korak ka predsedničkoj nominaciji mogao da napravi u Indijani, gde su sledeći stranački izbori.

Izvor: B92

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

C4

03.05.2016 12:41

Шта је нас брига за тамо некакве унутарстраначке изборе за некаквог кандидата за некаквог предсједника некакве земље и шта је тај неко рекао, доручковао, ручао, вечерао...? Имамо ли ми нашег јада и преко главе?!

ODGOVORITE
Name

Re

03.05.2016 13:06

Nemoj tako do sad ste ga u zlato stavljali ,e eto vam Tramp i njegova zena Luzeriiiii

Name

C4

03.05.2016 13:21

Re.. Re.. Re.. Ресетуј се!

Name

ABC

03.05.2016 13:51

TREBA IMATI PANTALONE I NESTO U NJIMA PA PUCATI.

ODGOVORITE
Name

Md

03.05.2016 14:01

Ruski avioni su kauboje presretali kod svoje granice a ne u Wasingtonu zato se ovaj buzdovan treba zapitati ko bi trebao pucati na koga

ODGOVORITE
Name

semberac.

03.05.2016 15:06

basne'i uvek basne;ali neuspeva im najbolje:da pronadju ,peronju kao žrtvu!ovoga puta su izgleda zašli u ulici;brez izraza.i tek tada sledi'ofanzivni čin [rezultat ]veliko ???? neka im bog bude na pomoči,kad postane vruče'sluge brzo! uklanjaju:G,,E.