Savčić: Podli napad bez vojničke logike

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić izjavio je da napad na pripadnike JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu bio jedan u nizu podlih napada i da napadačima ne može služiti na čast, s obzirom da je postojao dogovor o mirnom povlačenju vojske.

Bosna i Hercegovina 03.05.2016 | 12:15
Savčić: Podli napad bez vojničke logike

"Ni danas ne vidim nikakvu logiku ni vojničku, ni političku šta je to nekoga rukovodilo da napadne kolonu vojske koja je bila u povlačenju, koja je odlazila sa teritorije i nije ugrožavala nikoga", rekao je general Savčić.

On kaže da je u Dobrovoljačkoj izvršen napad na prevaru, jedan u nizu takvih napada i da zato neko treba da snosi odgovornost.

"Ono što je loše za sve u BiH jeste što postoje dvije istine. Svako ostaje uporan pri svojoj istini i niko ne želi da razgovara argumentima", naglasio je Savčić koji je danas prisustvovao pomenu i obilježavanju 24 godine od ubistva 42 pripadnika JNA.

Ističući da ima mnogo otvorenih pitanja u vezi sa proteklim ratom, Savčić je ocijenio da insistiranje na samo jednoj istini vodi ka trajnom neprijateljstvu, što nikome na ovim prostorima ne odgovora.

On smatra neprimjerenim agnažovanje velikog broja pripadnika policije koja je obezbjeđivala pomen i sjećanje na ubijene sunarodnike.

Savčić kaže da je 2. maj u Sarajevu obilježen kao "dan odbrane Sarajeva" i pitao "od čega i od koga se grad branio"?

Pripadnici Zelenih beretki, Patriotske lige, MUP-a i Teritorijalne odbrane BiH napali su 2. maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici kolonu JNA koja se mirno, prema sporazumu i uz garanciju mirovnih snaga UN, povlačila iz Sarajeva.

U Sarajevu su 2. i 3. maja 1992. godine ubijena 42 pripadnika JNA, 71 je ranjen, a 207 zarobljeno.

Izvor: Srna

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

vojnik

03.05.2016 10:18

Šta kaže Jovan Divjak o logici napada?????

ODGOVORITE
Name

СРБИН

03.05.2016 10:38

Господине генерале, Ви сте одговорни за смрт младих војника, ЈНА је одговорна што Сарајево није било срвњено са земљом, само се вама то може догодити. Што се прије ослободимо "Београда" биће нама Србима боље. Још и данас Београдом владају црвене авети.

ODGOVORITE
Name

BEOGRADOM

03.05.2016 10:46

VLADAJU TRGOVCO SRPSKIM GLAVAMA KARADZICA I MLADICA KARADZIC UHVACEN 18 A PREDAT 21 CEKALA SE NAGRADA OD AMERA A KO JE CEKAO ZNASE GAZDA I ONDA DELJAK SA SUDIJOMZA RATNE ZLOCONE *BIVSEM*.

Name

MORAM PONOVO

03.05.2016 11:10

BEOGRADOM VLADAJU PRODAVCI SRPSKI GLAVA KA STO SU KARADZIC I MLADIC KARADZIC UHVACEN 18togA PREDAT 21og.CEKALO SE DA LEGNE LOVA ZA NAGRADU OD SAD A CEKALI SU NEKI IZ VLADE I PREDSEDNIK SUDA ZA RATNE ZLOCINE *PENZIONISANI*

Name

Miki

04.05.2016 00:27

A sta kaze Kuukanjac ???

ODGOVORITE
Name

ГРЕШКА

04.05.2016 07:58

ГОСПОДИНЕ ГЕНЕРАЛЕ КАЖИТЕ ИСТИНУ ОВОМ НАРОДУ, ЈЕР НАРОД СУ БОРЦИ, КОЈИ ЗАСЛУЖУЈУ МНОГО ВИШЕ.

ODGOVORITE