Diktator u Formuli 1?!

„Demokratija ne funkcioniše. Vratimo se danima kada smo pravili Formulu 1 i kada sam bio u mnogo jačoj poziciji“, priziva diktatorsku prošlost Berni Eklston!

Ostali sportovi 01.05.2016 | 18:20
Diktator u Formuli 1?!

Dežurni „klovn“, hronični „šovinista“, ali iznad svega neprikosnoveni gazda najbržeg cirkusa Berni Eklston, ne prestaje sa fabrikovanjem oštrih izjava. On sada tvrdi kako je Formuli 1 potreban ni manje ni više nego „diktator“!

Berni čvrsto veruje kako trenutni demokratski sistem odlučivanja nije dobar, jer Ferari i Mercedes imaju previše moći. Po njemu dve najveće ekipe utiču na sportsku atmosferu, posebno na timove koji iz njihovih garaža dobijaju agregate za svoje bolide.
„Ljudi se često žale na ovaj sistem, i sada se to ponovo dešava. Mi smo dozvolili Mercedesu i Ferariju da upravljaju ovim sportom. Imaju previše moći da blokiraju promene koje im se ne sviđaju, a koje mi želimo da uvedemo. Kada im ponudimo inovacije za koje je potreban pozitivan odgovor svih timova, onda se žestoko nećkaju, i sabotiraju sve što potencijalno nije u njihovu korist“, jada se Berni Eklston, žaleći za danima kada je autokratski, obraćajući se dekretima delio i ukidao pravila kako mu se prohte.
„Ovo je primer kada demokratija ne funkcioniše. Vratimo se danima kada smo pravili Formulu 1, i kada sam ja bio u mnogo jačoj poziciji“, javno se deklarisao kao diktator Berni Eklston.

On je rezimirajući svoj govor protiv demokratskih tekovina u Formuli 1, istakao da potpuno razume Toto Volfa, Nikija Laudu i Mauricija Arivabenea kojima je uloženi kapital svetinja. Osvrćući se na njihov posao stari Eklston zaključuje kako je šefovima timova profit iznad sportskog nadmetanja u veštini koje je osnovni postulat moderne Formule 1.

Foto: Action Images

Izvor: mozzartsport.com

Komentari / 0

Ostavite komentar