Priče o dopingu ne staju! Oglasili se i organizatori Vimbldona!

Na narednom Vimbldonu antidoping kontrole biće rigoroznije, najavili su organizatori londonskog grend slema.

Tenis 01.05.2016 | 10:20
Priče o dopingu ne staju! Oglasili se i organizatori Vimbldona!

Kako prenosi Rojters, Britanska antidoping agencija dobiće veća sredstva kako bi sprovela testiranja tenisera, za šta je dobila i "zeleno svetlo" Međunarodne teniske federacije.

Pojedini detalji još se kriju, poznato je samo da se za antidoping program godišnje izdvaja oko četiri miliona dolara, zahvaljujući saradnji ATP, WTA, ITF i organizatora grend slem turnira.

Poslednji Australijan open je imao veoma rigorozan nivo testiranja, uzeto je čak 450 uzoraka krvi, a na Vimbldonu će biti i veće mere u borbi protiv nameštanja mečeva. Svi kvalifikacioni mečevi snimaće se za potrebe analiza.

Talas priča o dopingu počeo je kada je Marija Šarapova bila pozitivna na meldonijum, a nije se stišao posle izjava Endija Mareja. Britanac je izneo insinuacije kako se njegove kolege iz teniskog vrha dopinguju, reagovao je trener Novaka Đokovića Boris Beker, rekavši mu da je "veoma izdržljiv". Rafaelu Nadalu su se smučile priče o tome kako se dopingovao, pa je od ITF-a zatražio da javno saopšti sve rezultate njegovih analiza.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar