Čović o Bodirogi, ''fabrici kifli i strujomera'', FIBA-i...!

"Biće da je FIBA potreban 'zaštićeni svedok' da ih pronađe", rekao je prvi čovek crveno-belih u razgovoru za "Sportski žurnal".

Košarka 28.04.2016 | 23:00
Čović o Bodirogi, ''fabrici kifli i strujomera'', FIBA-i...!

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda i potpredsednik ABA lige j.t.d, Nebojša Čović, obratio se bivšem kapitenu košarkaške reprezentacije i potpredsedniku KSS, sada članu Izvršnog odbora FIBA Evrope, Dejanu Bodirogi.

Nakon što je Bodiroga oštro napao neimenovanu osobu, u izjavi za koju su mnogi razumeli da se odnosi na Čovića, prvi čovek crveno-belih rekao je za "Informer" da se ne prepoznaje u uvredljivim rečima koje su stigle s druge strane i zamolio Bodirogu da kaže s kim ima problem.

"Ja u tim njegovim rečima sebe ne vidim. Ako Bodiroga ima problem sa nekim, neka kaže sa kim. Nisam se prepoznao u njegovim optužbama, pa nema razloga da to komentarišem", rekao je Čović za "Informer".

Istog dana, u utorak, "Sportski žurnal" objavio je razgovor s Čovićem u kom on, između ostalog, kaže:

"Kao čovek koji vodi Crvenu zvezdu, koja je svoje mesto u Evroligi obezbedila kroz igranje ABA lige i na terenu najpoštenije moguće, imao sam komfornu poziciju da ćutim i gledam sve oko sebe, bez ikakve potrebe da se oglašavam. Ali sam se uključio u sve ovo, jer mislim da niko ko je na bilo koji način vezan za srpsku košarku ne sme da ćuti u ovakvoj situaciji, posebno ne na ovakve pretnje", rekao je Čović, komentarišući ucene koje pred KSS i srpske klubove stavljaju i FIBA i Evroliga.

"Podaci koji nam stižu iz FIBA govore da su predvodnici ogromnog pritiska kome su izloženi klubovi i naš Savez, iz Srbije. Ti pojedinici trebalo bi otvoreno da kažu zašto su glasali za sakncije košarkaškoj Srbiji, a ne da zamenjuju teze, pričajući o njihovim legendarnim dostignućima, koje je finansirala država. Nije bitno da li se neko prepoznaje ili ne prepoznaje u nekim izmišljenim pričama, koje nemaju veze s realnošću, nego da nam konkretno odgovore, koga pritiskaju i za šta su se zalagali, a i glasali u FIBA kada se pričalo o Srbiji", zatražio je Čović.

"Pitanje je i da li aktivno učestvuju u radu FIBA, imajući u vidu da čelnici te organizacije prave male potrage za njima širom Evrope, uključujući i sedište KSS, pošto ne znaju gde su. Doduše, nisu tražili na adresama poznatih novosadskih fabrika brašna i kifli, odnosno pogone za proizvodnju strujomera. Biće da je FIBA potreban 'zaštićeni svedok' da ih pronađe", govorio je, ali poput Bodiroge, nije pominjao imena.

Ipak, od naših ljudi, na visokim pozicijama u FIBA, pored Bodiroge, tu je i bivši legendarni košarkaš Crvene zvezde, Zoran Radović.

"Kada pogledam celu genezu i istorijat ovog sukoba, i kroz šta smo sve prošli, prosto ne mogu da verujem da smo na kraju došli do toga da se zahtev FIBA svodi na prosto: 'Dobro vam ide u Evroligi, hoćemo i mi malo da se omastimo' i ništa više! Odnosno, treba tu finansirati i jake plate pojedinaca, a i ozbiljan nerad sakriven u lepoj oblandi velike karijere koja je odavno završena. Tu ima i jedan mali problem, mi o njima ne pričamo više kao igračima, svaka čast na tom delu karijere, već o funkcionerima koji se nalaze na važnim mestima, gde je potreban pismenost i veliko angažovanje. A, to nema veze sa tapkanjem lopte o parket", zaključio je Čović u razgovoru za "Sportski žurnal".

Komentari / 0

Ostavite komentar