Dani Pedrosa – primjer pravog sportiste!

Vozač Repsol Honde Dani Pedrosa jedan je od pravih primera sportista koji znaju kad su pogrešili i šta treba da urade povodom toga.

Ostali sportovi 14.04.2016 | 13:00
Dani Pedrosa – primjer pravog sportiste!

Iskusni Španac je tokom trke za Veluku nagradu Amerika izgubio kontrolu nad svojim motorom i prilikom izletanja sa sobom je sa staze pokupio i vozača Dukatija Andreu Dovicioza.

Doviciozo posle tog incidenta nije mogao da nastavi trku, dok se Pedrosa vratio na stazu, ali se posle pet krugova parkirao u garaži.

Odmah pošto je ostavio svoju Hondu, Pedrosa je otišao u boks Dukatija da bi se izvinio Doviciozu, kojem je pritrčao u pomoć i odmah posle samog udesa, pre nego što je pojurio ka svom motoru kada je shvatio da je Italijan dobro.

„Nažalost, napravio sam malu grešku, izgubio sam kontrolu nad prednjim krajem pri kočenju kada sam još skretao u krivini. Izgubio sam kontrolu i pokušao sam da izbegnem udes, ali sam pao i pokupio Dovicioza sa sobom. Šteta je što smo obojica završili trku na taj način, a posebno mi je krivo zbog Andrea i želim da mu se izvinim zbog toga. Drago mi je da je dobro“, istakao je Pedrosa.

Doviciozo je tako drugu trku zaredom završio na isti način, pošto ga je samo nedelju dana ranije u Argentini sa staze izbacio timski kolega Andrea Janone. Oba puta je bio na pozicijama koje vode na podijum, međutim, razlika je što se incident u Ostinu desio u šestom krugu, a u Argentini u poslednjoj krivini.

„Uvek je loše kada izgubite bodove tuđom greškom. Ali, takav je sada slučaj, a Dani nikada nije uradio ništa loše tokom karijere. Nije mu bila namera, nije rizikovao preticanjem, kao što je slučaj bio u Argentini. Znam Danija dugo, on nije ’kamikaza’, ne pokušava da vas svaki put pretekne na kočenju. Krivo mi je, napravio je grešku, ali takva je realnost. Sa Danijem je potpuno drugačija situacija od one u Argentini“, naglasio je Doviciozo.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom Španije u Heresu 24. aprila.

Komentari / 0

Ostavite komentar