Oprezno za volanom: Klizavi kolovozi

U Republici Srpskoj jutros se saobraća po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, zbog slabog snijega u višim i kiše u nižim krajevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Bosna i Hercegovina 25.04.2016 | 08:20
Oprezno za volanom: Klizavi kolovozi

U nižim predjelima Federacije BiH kolovoz je pretežno mokar, a u višim predjelima mjestimično je zasnježen.

Na magistralom putu M-4, dionica Čelinac-Kotor Varoš, zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže u Kotor Varošu do 1. septembra izmijenjen je režim saobraćaja. Zbog ovih radova, do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na dionici Kotor Varoš-Mitrovići, na području Kotor Varoša.

Na magistralnom putu M16 - na dionici Nova Topola-Klašnice jedan do 1. septembra biće izmijenjen režim saobraćaja, zbog izgradnje vijadukta, pri čemu će se saobraćati u oba smjera. Biće zabranjeno uključivanje, odnosno isključivanje sa auto-puta Banjaluka-Gradiška na petlji Mahovljani. Od 1. maja do 30. juna saobraćaj će biti svakodnevno obustavljan, četiri puta, od 23.00 do 5.00 časova, maksimalno 30 minuta.

Zbog izgradnje ostrva na rijeci Vrbas, na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, u mjesu Rebrovac, biće izmjena u režimu saobraćaja.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja ove godine, od 7.00 do 19.00 časova, svakim danom, osim nedjelje, biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu M-16.1 dionica Klašnice jedan-Prnjavor, naseobina Lišnja.

Na magistralnom putu M-17 Vukosavlje-enitetska granica /Karuše/, dionica Johovac-Rudanka u mjestu Johovac, u toku je izmjena saobraćaja, zbog izgradnje priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćanja zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćanja izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice, zbog radova.

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, radnim danima od 8.00 do 16.00 časova, saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta, a potom će se vozila propuštati 15 minuta.

Na regionalnom putu Podnovlje-Derventa opština Doboj u mjestu Glogovica zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova svakog radnog dana saobraćaj se povremeno obustavlja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta odvijanja saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu R-452, dionica Zeleni Jadar-Milići i u mjestu Zeleni Jadar u toku su povremene obustave od 8.00 do 16.00 časova svakim radnim danom, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog radova na poboljšanju uslova odvoda padavinskih voda, izmijenjen je režim saobraćaja na regionalnom putu R-459, dionica Stari Ugljevik-Glavičice.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu R-474, dionica Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine iznad 3,5 metra.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

(AMSRS)

Komentari / 0

Ostavite komentar