Palermo opet smijenio trenera! Osmi put ove sezone!

Gazda sicilijanskog kluba Mauricio Zamparini otpustio je još jednog u nizu stručnjaka sa klupe svog tima!

Fudbal 12.04.2016 | 18:40
Palermo opet smijenio trenera! Osmi put ove sezone!

U Palermu ove sezone trenerska vrteška ne prestaje!

Stručnjaci se smenjuju na klupi, ali klubu ne ide, pa ne ide.

U nedelju su kod kuće ubedljivo poraženi od Lacija (3:0), a direktor kluba Mauricio Zamperini odlučio je da napravi novu smenu na klupi i angažuje devetog trenera ove sezone.

Oteran je Valter Novelin, a novi trener je Davide Balardini, koji je otpušten već ove sezone dva puta.

Zamperini kao i prethodne trenere, ni Novelina nije dugo držao na klupi. Na četiri meča osvojili su samo jedan bod, a od kojih je na poslednja dva tim primio čak šest golova i to je bilo dovoljno da se napravi nova smena.

Dakle, Zamperini je ove sezone već otpuštao Đuzepea Jakinija, i to dva puta, Davidea Balardinija (dva puta), Fabija Vivijanija, Đovanija Tadeska, Đovanija Bosija i Valtera Novelina.

Zamperini, koji je kupio Palermo 2002. godine kada je bio u drugoj ligi, nikada nije angažovao trenera van Italije, a u karijeri je uručio čak 35 otkaza.

Najbrže je otpustio Đovanija Bosija, posle samo jednog meča na klupi Palerma, dok je Frančesko Gvidolin čak četiri puta "popio" otkaz.

Sa Zamperinijem u direktorskoj fotelji Palermo se od 2004. nalazi u Seriji A, izuzev sezone 2013/2014, kada se vratio u društvo drugoligaša, a sudeći prema rezultatima i ove godine doživeće istu sudbinu.

Palermo se, šest kola pre kraja šampionata, nalazi u zoni ispadanja, na 18. mestu tabele sa 28 bodova, koliko ima i Karpi, dok iza njih "fenjer" nosi Frosinone sa bodom manje.

Komentari / 0

Ostavite komentar