Đordijeva poruka (i) Đilasu: Tuži ih!

Gotovo je neverovatna situacija u kojoj se nalazi košarka, a još neverovatnije je kako se evropski košarkaški moćnici ophode u ovoj situaciji.

Košarka 21.04.2016 | 18:20
Đordijeva poruka (i) Đilasu: Tuži ih!

Tužite ih!

To je poruka iz Barselone...

Prvi čovek Evrolige Đorđi Bertomeu izjavio je danas da ne oseća krivicu zbog pretnji suspenzijama nacionalnim savezima i poručio da će izaći kao pobednik iz sukoba sa FIBA.

FIBA je nacionalnim savezima, čak 14 među kojima je i Srbija, zapretila izbacivanjem sa Evropskog prvenstva i Olimpijskih igara ukoliko njihovi klubovi budu igrali u Evrokupu, umesto u FIBA Ligi šampiona.

"Krivica nije moja. Poenta je da je pre samo 15 dana situacija bila različita, ali je FIBA shvatila da neće nadmašiti ni Evrokup i reagovala na preteran način, čak bih rekao i brutalan. Pitam se kako će FIBA sada da se pojavi pred Španijom i Litvanijom, koje su izborile plasman na Olimpijske igre, i da im saopšti da ne idu u Rio", rekao je Bertomeu za italijanski Korijere dela Sera.

Bertomeu je poručio da postoji mogućnost da Italija i Srbija izgube organizaciju kvalifikacionog turnira za OI, posle dopisa FIBA Nemačkoj i Finskoj da ih zamene.

"Bauman je poslao pismo Nemačkoj i Finskoj i zatražio da se izjasne oko domaćinstva turnira. Kako može da se organizuje za četiri dana? Da sam na mestu Đanija Petrućija (predsednik KS Italije prim. aut) rekao bih da je turnir u Torinu nedodirljiv jer je potpisan ugovor. Ako hoće da ga raskinu, onda bih ih tužio sudu".

Prema njegovim rečima ostaje žal jer su nacionalni savezi "nevine žrtve sukoba dve organizacije".

"Dva puta smo pisali FIBA kako bismo organizovali sastanak, ali nismo dobili odgovor. Velika je greška ako neće da razgovaraju sa nama. Mislim da ćemo ipak pobediti na kraju, na ovaj ili onaj način", zaključio je čelnik iz Barselone.

Komentari / 0

Ostavite komentar