EL: Fener ''ubio'' Reala! Žocov 15. F4! Barsi treba još pobjeda!

Košarkaši Barselone okrenuli su seriju protiv Lokomotive u četvrtfinalu Evrolige i poveli su sa 2-1 u pobedama. Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se na završni turnir Evrolige drugu godinu u nizu pošto su u četvrtfinalu pobedili Real Madrid sa 3-0.

Košarka 20.04.2016 | 08:20
EL: Fener ''ubio'' Reala! Žocov 15. F4! Barsi treba još pobjeda!

Ekipa Ćavija Paskvala u trećem meču na svom parketu pobedila je rezultatom 82:70.

Katalonci su prethodno veliki posao napravili brejkom u drugoj utakmici i imaće dve meč lopte za plasman na završni turnir gde će igrati protiv moskovskog CSKA.

U trećoj utakmici ove serije blistao je Aleks Abrines koji je do poluvremena ubacio 18 poena, a na kraju je završio sa 25 poena i 4 skoka.

Gosti iz Rusije dobili su prvu deonicu sa 23:19, ali to je bilo sve od njih. Do poluvremena je bilo +6 za domaćina, a u nastavku nije bilo dileme i Barsa će za dva dana imati priliku da overi plasman na F4.

Satoranski je imao 13 poena i 4 asistencije, a Doelman je dodao 12 poena i 7 skokova. U ekipi Laboral Kuče Rendolf je uabcio 16, Dilejni 15, a Singlton 13 poena.

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se na završni turnir Evrolige drugu godinu u nizu pošto su u četvrtfinalu pobedili Real Madrid sa 3-0.

U trećem duelu ove serije ekipa Željka Obradovića slavila je u prestonici Španije sa ubedljivih 75:63.

Iako su mnogi posle povrede Jana Veselog očekivali veliku borbu u ovoj seriji, Fenerbahče je odigrao maestralno, a možda i ključni igrač u duelima sa Madriđanima bio je Nikola Kalinić.

Bivši igrač Crvene zvezde i u Madridu je odigrao zapaženu ulogu, u potpunosti je uspeo da odmeni Jana Veselog i Fener će u Berlinu biti možda i prvi favorit za osvajanje titule.

Ovo je neverovatan 15. plasman na završni turnir najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića koji će pokuštati da osvoji devetu titulu, prvu od 2011. godine.

Duel u Madridu gosti iz turske su iskontrolisali praktično od početka do kraja. Prvo poluvreme bilo je izjednačeno iako je Fener i u tom periodu konstantno vodio, ali se početkom drugog raspucao Bogdanović i Fener je brzo stekao dvocifrenu prednost.

U poslednjoj deonici domaći igrači su se unervozili, pokušali su na sve načine da uhvate priključak, ali Fener je ostao miran i obezbedio je drugi uzastopni plasman na završni turnir.

Bogdan Bogdanović odigrao je maestralno drugo poluvreme posle prvog u kojem nije pogogio ni poen i završio je sa 17 poena (7-18) i 4 skoka. Ekbe Judo dodao je 15 uz 12 skokova, Dikson je ubacio 14, Datome 13, a sjajni Nikola Kalinić 11 (5-7) uz 8 skokova. Kod domaćina, Rodriges je ubacio 15, a Ajon 14 poena.

Fener će na završnom turniru u Berlinu za finale igrati protiv Laboral Kuče koja je takođe sa 3-0 pobedila Panatinaikos.

Komentari / 0

Ostavite komentar