Hamilton: Nemam više nijednog ‘'džokera’'! Sve sam ''ispucao''!

Trostruki svetski šampion Luis Hamilton rekao je da ne može sebi da priušti više nijednu grešku ove sezone ako želi da osvoji još jednu titulu.

Ostali sportovi 29.04.2016 | 09:00
Hamilton: Nemam više nijednog ‘'džokera’'! Sve sam ''ispucao''!

Hamiltonov timski kolega iz Mercedesa Niko Rozberg trenutno drži čelo generalnog plasmana posle tri pobede na prve tri trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1, sa 36 bodova više od Britanca.

Branilac titule je sezonu započeo drugim mestom u Australiji, potom je bio treći u Bahreinu i sedmi proteklog vikenda na Velikoj nagradi Kine. Hamilton je u Šangaju startovao sa samog začelja zbog problema u kvalifikacijama, već na startu mu je posle kontakta sa Felipeom Nasrom oštećen bolid, međutim, uspeo je da se probije.

“Ima još mnogo trka ove sezone, ali nemam više nijednog ‘džokera’”, istakao je Hamilton.

Zanimljivo, u istoriji Formule 1, svaki vozač koji je trijumfovao na prve tri trke sezone na kraju je bio šampion. Ipak, do kraja ovogodišnjeg šampionata ostalo je još 18 trka, a do sada nije bio takav slučaj, pa Hamilton i dalje veruje da može da preokrene stvari u svoju korist.

“Tamni oblak koji je bio iznad mene više nije tu. Podići ćemo se i pokušati da budemo još bolji na sledećoj trci. Sada sam 36 bodova iza Rozberga, to nije toliko loše koliko sam mislio. To je odlično, bio sam ubeđen da je razlika 50 bodova”, naglasio je Hamilton.

Hamilton je uspeo da se vrati i osvoji titulu pre dve godine, kada je bio 29 bodova iza Rozberga, a i tada je imao velike probleme.

“Naravno da je ovo teško vreme, mnoge različite emocije mi se vrmzaju po glavi. Ali, to je deo trkanja i mog putovanja. Ne osećam se sjajno, ali verujem u svoj tim i to da ćemo se oporaviti u jednom trenutku. Kada će to buiti, ko zna, ali se nadam da bolje trke stižu”, rekao je Hamilton.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Rusije u Sočiju 1. maja.

Komentari / 0

Ostavite komentar