Putopis Amerikanke: Srbija neočekivana...

Amerikanka Sara Benet iz Džordžije, koja radi kao slobodni novinar i za sebe kaže da ima mali budžet i veliki apetit za svet, ishvalila je Srbiju u svom novom putopisu.

Srbija 18.04.2016 | 19:15
Putopis Amerikanke: Srbija neočekivana...

Srbija nema more, piše Sara, ali njena brda, planine i reke su jedna od najlepših mesta u Evropi, a Nacionalni park "Tara" i Dunav - jedna od najzanosnijih i najinteresantnijih područja.

"Srbija ima za svakog po nešto", navodi Sara.

"Prirodna čuda često su prožeta istorijskim i kulturnim spomenicima, dok na dunavskim splavovima caruje nesvakidašnja moderna zabava. Bogatu istoriju ove zemlje potvrđuju neki od najstarijih i najlepših verskih objekata. Ako odlučite da jašete kroz Nacionalni park `Fruška gora`, zaustavite se u manastiru Rakovac iz 1498, ukrašenom predivnim freskama".

Sara smatra da je većina ljudi koji čitaju njene tekstove čula za jednog od najpoznatijih srpskih sinova Nikolu Teslu. Ako već neko nije ljubitelj, sigurno će biti posle posete Muzeju Nikole Tesle u Beogradu. Kopaonik preporučuje onima koji traže nešto više od pogleda. Na obroncima planine rastu divlja nana, jagode i kupine, a istraživači kažu da su biljke koje ovde rastu korisne za probleme kože, srca, i bolesti želuca i creva. Posetioci su dobro došli da naprave svoj pekmez i odnesu ga kući.

Za avanturiste je idealna Ovčarsko-kablarska klisura. Planinari se suočavaju sa oko četiri sata putovanja do vrha Kablara.

Padine su dom za 10 manastira, zbog čega je ova regija nazvana "Srpska Sveta Gora."

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ratko

18.04.2016 17:34

i tolko nam ti demokrati koji podrzavaju Tursku i ID teroriste amerikcki demokrati u ime nafte sve za naftu uranijuma ostave da bi vratili trsku na mjesto zlocina.

ODGOVORITE
Name

Tesla

18.04.2016 19:33

Kolombo pogrijesio si rubriku. slobodni novinar..,putopis...priroda...muzeji.., Malo kulture nije na odmet, sta ce ovdje tvoj usr..i komentar?! To ono "sve i jednu kacu" po obicaju. Kidavela ljakse