Ko će povesti "Orlove" ka Rusiji 2018.?!

Potpredsednik FSS Slaviša Kokeza kaže da će pitanje selektora "A" reprezentacije biti rešeno do kraja aprila.

Fudbal 15.04.2016 | 14:40
Ko će povesti "Orlove" ka Rusiji 2018.?!

Kada je u novembru 2014. godine imenovan za naslednika Dika Advokata na poziciji selektora Srbije, Radovan Ćurčić potpisao je višegodišnji ugovor, koji predviđa njegov ostanak na klupi "orlova" bar do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018.

Međutim, za 16 meseci od te sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije dogodilo se mnogo toga što je sve umešane strane, pa i samog Ćurčića, navelo na preispitivanje.

Samo kada nabrojimo neslavne epizode posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (debakl na gostovanju u Češkoj, afera oko povratka u Beograd u dve grupe, otvoreno pismo Dušana Tadića, Ćurčićevo emotivno obraćanje novinarima nakon pobede u Estoniji), jasno je da mnogo toga oko reprezentacije ne "leži" na svom mestu.

Isto tako je jasno da bi pomak u igri i rezultatima "pokrio" sve što ne valja, ali ko će obezbediti taj boljitak?

Čelnici FSS dobro znaju da nacionalni tim posle propuštena tri uzastopna velika takmičenja "mora" da se plasira na naredno SP, a sudeći prema rečima potpredsednika FSS Slaviše Kokeze, uskoro će biti poznato za kakav pravac se opredelila domaća "kuća fudbala".

"Pitanje selektora je teška tema, ali tu smo da pričamo i o takvim stvarima", rekao je Kokeza za "SOS kanal" nakon što je reizabran za predsednika Fudbalskog saveza Beograda.

"Na sastanku sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem, potpredsednikom Savom Miloševićem i Radovanom Ćurčićem dogovoreno je da odluku donesemo do kraja aprila - bila to odluka da Ćurčić ostaje, ili da krenemo u promene".

Kako je Kokeza pojasnio, cilj je da selektor kroz predstojeće dve-tri prijateljske utakmice vidi čime raspolaže i da mu se da dovoljno vremena da napravi dobru bazu pred septembarski početak kvalifikacija za Rusiju 2018.

Ćurčić je u drugom delu kvalifikacija za EURO 2016 i potom na tri prijateljske (za koje je rekao da to nisu) utakmice (Češka, Poljska, Estonija) već započeo taj posao.

Nije teško pretpostaviti da bi eventualni novi selektor imao neke svoje ideje i zamisli, pa bi nacionalni tim u dobroj meri morao da krene iz početka, što bi značilo da su prethodni meseci sa Ćurčićem na čelu, u dobroj meri bili gubljenje vremena. Takva situacija bila je aktuelna kada je Siniša Mihajlović preuzeo "orlove"pred kvalifikacije za Mundijal u Brazilu 2014, a i Advokat je stupio na scenu neposredno pred start poslednjeg ciklusa kvalifikacija, nakon što su u vrhu FSS zaključili da Ljubinko Drulović ipak nije "pravi čovek".

Odluka pred čelnicima FSS nije nimalo laka, pogotovo što je teško pretpostaviti ko bi mogao da bude eventualni Ćurčićev naslednik, iza koga bi pored Saveza stali i igrači, najveći klubovi, mediji, narod...

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bobo

15.04.2016 12:45

U svakom slucaju ovaj masinbravar(nimalo ne zelim potcijeniti zanimanje) nije za taj posao.

ODGOVORITE