Štrajkači u parku ne odustaju, vlast ne haje

Štrajkače u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” danas je posjetio predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić. Razočaran je, kaže, što im se skoro dva mjeseca niko iz vlasti nije obratio.

Republika Srpska 06.04.2016 | 22:59
Štrajkači u parku ne odustaju, vlast ne haje

Pedeseti jubilarni dan štrajka za Njegoša Tomića u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”.

Institucije su nijeme za njegov zahtjev za posao.

Da vidi kakva je situacija nakon skoro dva mjeseca u parku, stigao je i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

Predsjedništvo Boračke organizacije napravilo je akcioni plan za boračke kategorije od koga očekuju mnogo.

Ipak, proces zapošljavanja ide sporo, poručuje predsjednik Boračke organizacije Milomir Savčić i najavljuje sastanke sa poslodavcima u Istočnoj Hercegovini, a apeluje na nadležne da pronađu rješenje za štrajkače u parku.

Pored Njegoša Tomića iz Višegrada, od štrajka ne odustaju ni druga djeca palih boraca - Danijela Sedlar i Danijel Radić iz Prijedora, Miroslav Gnjatović iz Banjaluke, supruga poginulog borca Darinka Pajić, bivše radnice “Skontoproma”, ali ni najnoviji štrajkač – odlikovan borac Vojske Republike Srpske, Radenko Pecalj.

(BN TV)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Dejan

06.04.2016 14:11

Kako neko ko strajkuje gladju 50 dana, izgleda ovako uhranjeno i zdravo..?

ODGOVORITE
Name

Licimur

06.04.2016 15:13

Pa kad štrajkuje roštiljem!Cigaru ne vadi iz usta,a sve se nema!Foleri bjelosvjetski!

Name

Zaza

06.04.2016 14:19

Njegos ce postati veteran. Strajkuje gladju dva mjeseca a udebljo se covjrk!

ODGOVORITE
Name

pedja

06.04.2016 14:29

Ovi dzabalebaroši provociraju čitavu naciju! Pa ljudi moji kakav je ovo cirkus, da li je moguće da čovjek może dva mjeseca ne jede? Samo dobra batina od mog kolege Dragana iz Istočnog Sarajeva pa u njivu i sij żito, a ne da te hrane oni koji rade i oni koji su ti omogućili da imaš ovu državu.

Name

Vaso

06.04.2016 14:45

Valjda je poenta u tome da se vlast ogrijesila o ove ljude, a ne u tome da li su stvarno gladovali 50 dana. Mozda bi neko volio da stvarno jesu gladovali pa da obole i umru. Sta da ocekuju od oligarha i feudalaca kada ih obicni sugradjani pljuju i ne razumiju.

ODGOVORITE
Name

tata

06.04.2016 15:57

Oni su svi ljencuge i dzabalebarosi Njegos je dosta i dugo primao od države sad kad je u punoj snazi nece da radi ima posla ali ako izmisljas i biraš sta bi onda sigurno da nema jer on bi negdje u kancelariji da radi zvali se u fotelju i digne noge na sto, e ne može

Name

Rekreativac

06.04.2016 20:31

Gdje ovi strajkuju kad svaki dan prodem pored i nikoga ne vidim. Mora da gleda tv u satoru.

ODGOVORITE
Name

Visegrad - Grad

06.04.2016 22:02

Podrška za štrajkače u Banja Luci, a za ove što puno pišu a malo rade da se pomogne narodu koji nema ljeba da jede ili kako vi u banja luci kažete kruha poručujem nemojte puno da ke..te da nebi i vi kao i ovi počeli štrajkovati glađu.. Možda vam vaš dragi predsednik zavrne pipu u Banja Luci pa ćete jesti okorke sa ceste itd.. Opet navodim podrška za štrajkače iz Višegrada

ODGOVORITE
Name

Re

07.04.2016 16:32

Vodi ih kuci

Name

Boki

06.04.2016 22:28

Cista lakrdija,potrosio pare sto je dobio od poreskih obveznika i sad pravi cirkus.Sad bi da se i on na teret ovom narodu.Zemljace mnogo vas je sve fotelje prepune.

ODGOVORITE
Name

Dijete palog borca

07.04.2016 05:19

Treba njega skinuti golog da pješke ide svojoj kući ! Fukara da u moje ime govori ime nas DJECE PALIH BORACA! Da nam blatnji ugled i zadnju čast koju imamo,koju su nam očevi glavom platili da se opziva na nas ?! GOLOG OTJERATI GOLOGA

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

07.04.2016 08:30

Svaka cast,vrijedni ste mog postovanja ako vam sta to znaci...

Name

DRAGAN KATALINA

07.04.2016 05:48

PODRŠKA NJEGOŠU I SVIMA KOJI SU U PARKU.NJIHOVA BORBA JE PRAVEDNA, NE RAZUME SAMO OTKUDA TOLIKA MRŽNJA PREMA DECI PALIH BORACA.A SITNO PODANIČKE DUŠE DUŠE MOGU SAMO DA IH MRZE.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

07.04.2016 08:28

Sramota da se nesto ovakvo desava,zbog ovakvih kao Njegos se stvara razdor medju borcima,izgubio je oca postujem ali i moj otac je umro 95 i nikom nista a obadvojica smo ratovali ostali su bili maloljetni on je dobio stipendiju za svo vrijeme skolovanja moji braca nisu zavrsio je ugostiteljsku i rijesili mu stambeno pitanje nama nisu nudili mu posao u skladu sa obrazovanjem on odbio nama nista nisu nudili,dali mu podsticajna sredstva koja je potrosio nama nisu ni ponudili i sad on ima 36 god i davno mu je bilo vrijeme da se osamostali i za sebe zaradjuje kao sto smo mi uradili i hvala bogu svi imamo svoje kuce i zdrave porodice ali smo morali raditi jer nam niko nije nista ponudio niti smo mi osjecali potrebu da nam neko nesto da a otac je umro kad je dosao kuci sa smjene na liniji

ODGOVORITE
Name

V

07.04.2016 09:29

Savčiću što im ti ne ustupiš svoje honorare, imaš izuzetno dobru penziju iz Srbije, a soliš pamet u RS. Ti i tvoje kolege koje rade po institucijama BiH i RS ustupite mjesta mladim nezaposlenim ljudima. Ne sipajte so na rane.

ODGOVORITE