Božović: Titule prolaze, rekordi se pamte!

"Ako prestignemo Benfiku, dugo će se pričati o tome", kaže trener Zvezde uoči gostovanja Vojvodini, na kome neće moći da računa na Marka Grujića.

Fudbal 01.04.2016 | 18:40
Božović: Titule prolaze, rekordi se pamte!

Do kraja prvenstva ostalo je još 10 kola, a samo je pitanje dana kada će Crvena zvezda i matematički obezbediti titulu prvaka države, čak i uz olakšicu za pratioce, u vidu deljenja bodova sa dva pred početak plej-ofa.

Zato je navijačima zanimljivija borba za rekorde koju vode izabranici Miodraga Božovića.

Prošle nedelje u Novom Pazaru, crveno-beli su 24. uzastopnom ligaškom pobedom postavili novi klupski i nacionalni rekord, a počev od gostovanja Vojvodini (subota, 18.00) pokušaće da se približe evropskom rekordu (29 pobeda), koji je postavila Benfika u sezonama 1971/72 i 1972/73.

"Kao i u svakoj utakmici, tako ćemo i u Novom Sadu ići na pobedu. Nadamo se dobrom terenu, punom stadionu, dobroj atmosferi i da ćemo upisati još jednu pobedu", rekao je Božović na konferenciji za novinare.

"Bilo bi dobro da oborimo Benfikin rekord, jer titule dolaze i prolaze, a rekordi se pamte. Ako prestignemo Benfiku, dugo će se pričati o tome".

Usledilo je pitanje da li Vojvodina ima slabiji tim nego u prvom delu sezone?

"Otišli su Ivanić, Ožegović i Stanisavljević, ali došli su neki drugi. Mićić je možda jedan od najboljih veznih igrača u Srbiji. Mislim da nemaju slabiji tim, nego da nisu dovoljno uigrani. Vojvodina nije pobedila u prethodnih nekoliko utakmica i sugrno želi da zauzme što bolju poziciju pred plej-of".

Trener Zvezde pred derbi ima nezanemarljiv problem - povrede Srđana Plavšića i Marka Grujića.

"Plavšić je u četvrtak bio zdrav, ali je ponovo dobio udarac na treningu, ovaj put u drugu nogu. Grujić ima problem sa živcem i, nažalost, potrebno mu je mirovanje, tako da neće igrati".

Na stadionu "Rajko Mitić" uveliko razmišljaju o narednoj sezoni, u kojoj bi tim trebalo da napravi iskorak u Evropi. Jedna od stvari koju bi trebalo rešiti, pored osnaživanja igračkog kadra, jeste status Miodraga Božovića.

"Rekao sam da ćemo o produženju ugovora razgovarati kada i matematički obezbedimo titulu. Ima dosta stvari od kojih to zavisi", poručio je crnogorski stručnjak.

O PROBLEMIMA "ORLOVA"
"Ovde je najvažnije da se neko popljuje, ali tu je i optimizam, koji je bez pokrića. Za reprezentaciju se navija, jer je ona jedina. Druge nema, a ovde pola ljudi navija da Srbija pobedi, a pola da izgubi. Dokle god je tako negativna atmosfera, neće biti dobrih rezultata". Zamoljen da prokomentariše stanje u srpskom i crnogorskom fudbalu, Božović se našalio: "Uf, dok to analiziramo, počeće Dnevnik. Neki drugi put...".

Komentari / 0

Ostavite komentar