Kazna maturantima zbog solidarnosti sa žrtvama NATO-a

Maturanti gimnazije "Petar I Petrović Njegoš" iz Danilovgrada koji su, u znak sećanja na žrtve NATO bombardovanja, sa školskog razglasa pustili znak sirene za uzbunu, podigli su na noge Vladu Crne Gore i Ministarstvo prosvete!

Region 29.03.2016 | 11:20
Kazna maturantima zbog solidarnosti sa žrtvama NATO-a

Učenici su sa sprata bacali i papirne avione, uz gromoglasne ovacije. Zbog svega navedenog oni će trpeti sankcije jer su im nadležni zapretili izricanjem vaspitnih mera.

- Izvođenje performansa neprilične sadržine od strane učenika Vladimira Vukovića, M. B., Jovana Lazarevića, Janka Stojovića, Dragoslava Novovića i Dušana Markovića, koji su uzurpirali imovinu JU Gimnazija "Petar I Petrović Njegoš" Danilovgrad, predstavlja nepoštovanje obrazovnog sistema i obrazovno-vaspitne ustanove. Njima će shodno propisima biti izrečene vaspitne mere - poručili su iz Ministarstva prosvete, uz pojašnjenje da će se ispitati da li su učenici za ovu vrstu aktivnosti imali podršku i pomoć nastavnika.

- Takvim ponašanjem, prevashodno, učenici pokazuju nekulturu prema ustanovi u kojoj se školuju, kao i prema prosvetnim radnicima koji u njoj rade. Ministarstvo prosvete očekuje od učenika i prosvetnih radnika da budu odgovorni i ponašaju se u skladu sa svojim pravima i obavezama, jer se ovakvo i slično ponašanje u obrazovno-vaspitnoj ustanovi neće tolerisati - naveli su iz resornog ministarstva.

Prva žrtva NATO agresije na SRJ 1999. godina bio je vojnik iz Srbije, Saša Stajić, koji je služio vojni rok u danilovgradskoj kasarni "Milovan Šaranović".

Maturanti danilovgradske gimnazije poručuju da će u slučaju kazne njihovih drugova svi četvrti razredi te elitne škole bojkotovati nastavu! Zanimljivo je da su oni generacija koja je rođena 1997, samo dve godine pre početka NATO agresije na SRJ.

Saznajemo da su svi učesnici perfomansa odlični i primerni đaci, dok su dvojica od njih ove godine nagrađena za herojsko delo - spasavanja utopljenika u reci Zeti. Zbog toga ih je gradonačelnik Danilovgrada Branislav Đuranović nagradio besplatnom ekskurzijom.

(Novosti)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

sivi sokolovi

29.03.2016 10:00

Sretan let sivi sokolovi

ODGOVORITE
Name

bluka

29.03.2016 10:08

Tako je to kad je nas narod budala, podanicki dresirana. Djeci koja pustaju avione od papira, idu disciplinske mjere zbog nedolicnog ponasanja, a NATU i Americi koji su na nas narod pustali bombe i ubijali civile, ide se ljubiti g....

ODGOVORITE
Name

daka

29.03.2016 11:01

Svaka cast sokolovi samo slozno hrabro i odvazno! Ne smiju vas kazniti a doce kraj i njihovoj vladavini sramoti i bezobrazluku!!!

ODGOVORITE
Name

podrška

29.03.2016 11:43

Svi za jednog jedan za sve

ODGOVORITE
Name

nele

29.03.2016 12:20

Nije to nacin, da pokazuzu sjecanje na Nato bombardovanje.Mogli su to na drugi nacin pokazati,a ne na takav primitivan nacin.Trebaju se kazniti, da se ta glupost ne bi opet ponovila.

Name

Djeco

31.03.2016 05:24

SVAKA CAST.