NBA: Voriorsi idu ka istoriji, Vizardsi razbili Lejkerse...

Košarkaši Golden Stejta ostvarili su novi korak ka istoriji laganom pobedom nad Filadelfijom rezultatom 117:105. Košarkaši Vašington Vizardsa pobedili su Los Anđeles Lejkerse sa 101:88 u poslednjoj nedeljnoj utakmici NBA lige. Džordan jači od Jokića, Klipersi od Denvera! Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Denver rezultatom 105:90, u meču u kojem nije blistao naš Nikola Jokić.

Košarka 28.03.2016 | 11:40
NBA: Voriorsi idu ka istoriji, Vizardsi razbili Lejkerse...

Košarkaši Golden Stejta ostvarili su novi korak ka istoriji laganom pobedom nad Filadelfijom rezultatom 117:105.

Za razliku od prethodnog meča protiv 76ersa kada su se spasavali u poslednjim sekundama, Voriorsi su na svom parketu završili posao već posle prve dve četvrtine.

U prvom meču dana Los Anđeles Klipersi savladali su Denver Nagetse, a naš Nikola Jokić nije uspeo da nađe rešenje za raspoloženog Deandrea Džordana.

Nešto kasnije, Indijana je koncetrisanom igrom u finišu izvojevala pobedu nad Hjustonom sa 104:101, dok je Sakramento bio ubedljiv protiv Dalasa – 133:111.

Aktuelni šampion najjače lige sveta i dalje nema poraz u ‘Orakl areni’, ali sada i nije bilo realno da taj niz prekine ekipa koja još nema dvocifren broj pobeda.

Stefen Kari nije bio napadački raspoložen, pogodio je samo dve trojke iz devet pokušaja (ukupno 20 poena i 8 asistencija), ali je zato Klej Tompson ponovo preuzeo dirigentsku palicu. Od samog starta je krenuo ofanzivno i na kraju završio sa 40 ubačenih poena (15-27 iz igre, 7-14 za tri, 3-3 penali). Tompson je tako prvi put u karijeri postigao 40+ poena na dve uzastopne utakmice.

Ponovo je sjajnu partiju prikazao i Drejmond Grin, upisavši 12. tripl-dabl u sezoni. Grin je postigao 13 poena, imao po 11 skokova i asistencija, četiri izgubljene lopte i 3 blokade. On je na taj način nastavio da poboljšava rekord franšize po broju tripl-dablova u sezoni, a odličnu rolu imao je i Maris Spejts sa 17 poena i 7 uhvaćenih lopti.

S druge strane, dvojica igrača Filadelfije zabeležila su dabl-dablove – Smit je ubacio 20 poena uz 10 asistencija, dok je Kovington imao 16 poena i 11 skokova. Najefikasniji je bio Lendri sa dva poena više od Smita.

Pejsersi su uspeli da neutralizuju odličnu napadačku partiju Džejmsa Hardena, a blistao je Pol Džordž sa 25 poena i 11 skokova. Odlično ga je pratio Monta Elis koji je imao poen manje, uz 6 uhvaćenih lopti i 7 skokova, a Mahinmi je takođe upisao dabl-dabl (19 poena i 11 skokova).

Spomenuti Harden je meč završio sa 33 poena i po 8 skokova i asistencija, ali nije imao adekvatnu podršku. Trevor Ariza dodao je 14 poena, dok je još jedino Dvajt Hauard imao dvocifren učinak – 11 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Kingsi su protiv Meveriksa sav posao završili u prvom poluvremenu jer su na pauzu otišli sa 17 poena prednosti. Do kraja su održavali stečenu razliku, a predvodio ih je Demarkus Kazins sa 20 poena, 12 skokova i 5 asistencija. Poen više od njega imao je Koli-Stajn, dok se Kolison zaustavio na 17.

Baš kao i Sakramento, i Dalas je u svojim redovima imao osmoricu igrača koji su ubacili 10 i više poena, ali niko od njih nije prebacio 15. Toliko je imao samo Felton, uz 4 skoka i 5 asistencija, po 14 su dodali Novicki i Džej-Džej Barea, Li i Metjuz po 12, a Anderson, Heris i Pauel po 11.

Džordan jači od Jokića, Klipersi od Denvera! Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Denver rezultatom 105:90, u meču u kojem nije blistao naš Nikola Jokić.

Jokić je na parketu proveo 21 minut i za to vreme postigao 5 poena (2-7 iz igre, 0-2 za tri, 1-2 penali), uz 9 skokova, 2 asistencije i jedne ukradene lopte.

Potencijalni srpski reprezentativac, kao i njegovi saigrači u reketu, nisu imali rešenja za dominantnog Deandrea Džordana, koji je imao po 16 poena i skokova, ali i šest blokada, od kojih su neke bile spektakularne.

Raspoloženog centra pratio je Kris Pol kojem je jedno uspešno dodavanje falilo za dabl-dabl (14 poena i 9 asistencija), dok je isti broj poena imao Kroford. Po 13 su imali Džonson i Grin, dok je Redik dodao 12.

U redovima Nagetsa najbolji je bio Di-Džej Ogastin sa 18 poena i 10 uhvaćenih lopti, ali je najefikasniji bio Jusuf Nurkić sa poenom više.

Košarkaši Vašington Vizardsa pobedili su Los Anđeles Lejkerse sa 101:88 u poslednjoj nedeljnoj utakmici NBA lige.

Vizardsi su u Los Anđelesu došli do 36. pobede, dok je domaći tim upisao 15. poraz.

Gosti su utakmicu rešili sjajnom igrom u drugom i trećem periodu, koji su dobili ukupnom razlikom od 21 poena.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Džon Vol sa 22 poena, 13 asistencija i pet skokova, dok je Marcin Gortat dodao 16 poena i deset skokova.

Oto Porter junior je imao 14 poena i šest skokova u redovima Vozardsa, dok je Džej Džej Hikson upisao isti broj poena, uz skok manje.

Kod Lejkersa, D’Anđelo Rasel je imao 22 poena, Kobi Brajant je upisao 17 poena, a Džej Džej Rendl 14, uz sedam skokova.

NBA, rezultati:
Los Anđeles Klipers – Denver Nagets 105:90
Indijana Pejsers – Hjuston Rokits 104:101
Sakramento Kings – Dalas Meveriks 133:111
Golden Stejt Voriors – Filadelfija 76ers 117:105
Los Anđeles Lejkers – Vašington Vizards 88:101

Komentari / 0

Ostavite komentar