Federer: Možda sam naivan po pitanju dopinga, ali...!

Rodžer Federer veruje da u tenisu ne postoji ozbiljan problem sa dopingom, ali da način testiranje može da bude poboljšan.

Tenis 28.03.2016 | 17:40
Federer: Možda sam naivan po pitanju dopinga, ali...!

“Deset godina igram u Dubaiju i testirali su me samo jednom. To nije u redu, po mom mišljenju. Više me testiraju u Švajcarskoj jer čovek koji je za to zadužen živi u mom selu. Došao je dan posle moje operacije, pa ponovo posle nedelju dana“, kaže 34-godišnji Švajcarac.

Teniski svet uzburkala je vest da je Marija Šarapova pala na doping testu.

“Bio sam veoma iznenađen, mislio sam da će objaviti da se povlači, ali i to pokazuje da sistem može da uhvati i slavne igraće. Izgleda da funkcioniše. I dalje verujem da bi uzorci trenalo da se čuvaju deset godina, tako da igrači znaju da mogu biti i retroaktivno kažnjeni“, rekao je Federer i dodao:

“Mislim da tenis generalno nema problem s dopingom. Možda sam naivan, ali verujem u sportiste, verujem u ono što radimo. Kada nekoga uhvate, prva je reakcija: ’Ne mogu da verujem da je pokušao to da uradi’. Ne mislim da je to ogroman problem u tenisu, ali mogu da govorim samo o sebi – četiri puta proverim sve što uzimam, ne želim nikakav rizik“.

Komentari / 0

Ostavite komentar