Teroristi planirali napade na nuklearke

Bombaši samoubice Halid i Ibrahim al Bakrui planirali su napade na nuklearne elektrane u Belgiji, piše belgijski dnevnik "Dernije Or".

Svijet 24.03.2016 | 18:35
Teroristi planirali napade na nuklearke

List navodi da je hapšenje glavnog osumnjičenog za prošlogodišnje napade na Pariz Salaha Abdeslama ubrzalo planove terorista.

"Braća su postavila kameru ispred kuće direktora belgijskog programa za nuklearno istraživanje", piše list, pozivajući se na informacije dobijene od istražioca.

Tokom antiterorističke akcije u stanu trećeg osumnjičenog Muhameda Bakalija pronađeni su snimci sa više desetina časova kretanja direktora nuklearnog istraživanja.

Dokazi koje su prikupile vlasti pokazuju da je ista teroristička ćelija odgovorna za napade u Parizu 13. novembra prošle godine kada je ubijeno 130 osoba i za bombaške napade na aerodromu i stanici metroa u Briselu, gdje je poginula 31 i povrijeđeno više od 260 osoba.

Iz kancelarije belgijskog državnog tužioca juče je saopšteno da su braća Halid i Ibrahim al Bakrui izvršili samoubilačke napade u metrou i na aerodromu.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar