Protest protiv ulaska Crne Gore u NATO

Protestni skup pod nazivom "Ne zaboravljamo", koji će sutra biti održan u Podgorici, okupiće političke partije, civilni sektor i građane koji se protive članstvu Crne Gore u NATO savezu i biće, prema riječima organizatora, drugačiji od svih dosadašnjih okupljanja.

Region 24.03.2016 | 07:28
Protest protiv ulaska Crne Gore u NATO

Predstavnici Organizacionog odbora rekli su na konferenciji za novinare da će skup početi u 20.00 časova na Trgu Republike u Podgorici i da će biti kombinacija političkih govora i kulturnog programa.

Funkcioner Nove srpske demokratije Slaven Radunović rekao je da veliki narodni protest organizuju političke stranke, ratni veterani, nevladine organizacije, nestranačka udruženja i svi koji se protive ulasku Crne Gore u Alijansu, povodom 17 godina od početka NATO bombardovanja tadašnje SR Jugoslavije.

On je naveo da, obilježavajući 17 godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju, učesnici protesta ne žele samo da odaju pomen nevinim žrtvama već da još jednom ukažu na činjenicu da su neke moćne države tog saveza spremne da, radi svojih partikularnih interesa, najgrublje pogaze međunarodno pravo i pravila koja su same uspostavile.

"Zato je izuzetno važno da još jednom podsjetimo crnogorsku javnost da funkcija ambasada u Crnoj Gori nije da izigravaju savjetovališta za domicilno stanovništvo, već da se bore da što efikasnije zastupaju interese svojih vlada i država", naglasio je Radunović.

On je zatražio od crnogorske vlasti da brine o interesima svojih građana.

Prema njegovim riječima, sutrašnji skup treba sve da podsjeti kako je bilo prije 17 godina, ali i da je opasnost da se to nekom drugom desi stalno prisutna "jer interesi velikih sila određuju kretanja u svijetu".

"Treba da dobro razmislimo da li mi, kao mala država, treba da se miješamo u poslove velikih i da dovodimo građane Crne Gore u tešku situaciju da nas, možda, teroristi kojih ima sve više, stave na listu, i da jednog dana i u Podgorici gledamo scene kakve su juče bile u Briselu", naveo je Radunović.

On je dodao da će Njegovo preosveštenstvo vladika budimljansko-nikšićki Joanikije sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske služiti pomen žrtvama NATO agresije.

Radunović kaže da će na skupu govoriti lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević i Radničke partije Janko Vučinić, a u umjetničkom dijelu programa učestvovaće Ivana Žigon.

On je istakao da su na skup pozvane sve političke partije koje se zalažu da Crna Gora ne bude dio NATO saveza.

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

24.03.2016 07:02

Još jedan glas podrške!

ODGOVORITE
Name

Radovan

24.03.2016 07:47

I od mene jedan veliki glas za ulazak CRNE GORE u NATO savez. Živjeli braćo CRNOGORCI.

ODGOVORITE
Name

No1

24.03.2016 08:31

Radovane lele Radovane. Čujemo se malo kasnije

Name

Hm

24.03.2016 08:31

Mnogi ljudi u zapadnim državama bi glasali za izlazak iz NATO-a ali su bankari koji su vlasnici NATO-a, vlasnici i njihovih života. Takvo pitanje se u tim državama ne smije ni pomisliti postaviti. Mnogi koji su potpisali ugovor sa NATO da rade u toj armadi, rade to zbog para jer se od nečeg mora živjeti a mrze tu istu armadu. Medjutim, iz kože se iskočiti ne može.

ODGOVORITE
Name

Stokan

24.03.2016 09:07

Hm koji su to mnogi ljudi, i gdje si to pročitao jado.

Name

Tito

24.03.2016 10:39

Vidjet će se tebi na celu Stokane za par godina,kada budeš proklinjao dan kada ste ušli u NATO

ODGOVORITE
Name

na stranu politika

24.03.2016 22:44

Clanstvo je skupo i varljivo. Ne samo u NATO nego treba dobro procitati ono sto pise najmanjim slovima, a to malo njih radi.

ODGOVORITE