Čović: Kamnikar je završena priča!

Predsednik Crvene zvezde siguran je da će se sudijskim pitanjima u ABA ligi sledeće sezone baviti novi ljudi.

Košarka 25.03.2016 | 22:20
Čović: Kamnikar je završena priča!

Košarkaši Crvene zvezde u utorak su se plasirali u finale plej-ofa ABA lige, eliminisavši najozbiljnijeg konkurenta za titulu i mesto u Evroligi, zagrebačku Cedevitu.

Crveno-beli su na gostujućem parketu bolje kontrolisali igru nego sedam dana ranije pred svojim navijačima i rezultatom 73:65 završili seriju u dve utakmice.

"Ovom pobedom je Crvena zvezda obezbedila - ako sve bude kako treba - učešće u Evroligi 2016/17, što je i bio naš cilj. Uz to ćemo imati više vremena da se posvetimo završnici Top 16 faze Evrolige", zadovoljno je konstatovao Nebojša Čović nakon utakmice u Domu sportova.

U "predigri", ali i tokom ovog polufinala, jedna od glavnih tema bile su sudije, odnosno način na koji ih je delegirao komesar Aleš Kamnikar.

"Zvezda je od početka vrlo jasno isticala šta je problem nove Jadranske lige. Ključni problem te lige je Aleš Kamnikar", bez ustezanja je rekao Čović.

"Iako smo u Zagrebu pobedili, moram da kažem da je kriterijum suđenja u prvom poluvremenu bio vrlo, vrlo problematičan i to od strane Javora i njegovog pratećeg elementa, Peteka. Pukl je sudio evroligaški", smatra Zvezdin predsednik, uz opasku da je sudijska trojka u drugih 20 minuta nešto kvalitetnije obavila posao.

Čović se potom osvrnuo na neke izjave ljudi iz Cedevite.

"Ono što je malo smešno i što prati ovu ligu godinama unazad - kada pokažete šta su nedostaci i argumentujete te nedostatke, onda vam pričaju da vršite pritisak, radite ovo ili ono".

Prema njegovim rečima, Zvezda će u narednom periodu istrajati u nameri da stvari u sudijskom sektoru postavi na mesto.

"Sve se dobro završilo, što ne znači da smo mi zaboravili i da ćemo zaboraviti sve što se događalo. Dakle, Kamnikaru više nema mesta u regionalnoj ligi. On je završena priča. Nadam se da će direktori Krešo Novosel i Žarko Čabarkapa u idućoj sezoni, zajedno sa svima nama, obezbediti novu formulu i nove ljude koji će se baviti tim poslom", poručio je Čović.

"I sudije treba malo da se opuste, jer Kamnikara više nema".

Komentari / 0

Ostavite komentar