Njemačka je potencijalna meta

Bombaški napadi u Briselu su alarm, Evropa se suočava sa dugim periodom borbe protiv terorizma, a policija i bezbednosne snage bolje da se pripreme.

Svijet 23.03.2016 | 14:20
Njemačka je potencijalna meta

To su reči koje je javnosti u intervjuu nemačkom Pasauer nojn presu uputio nemački policijski zvaničnik Rajner Vent, dan posle napada u kojima je poginula najmanje 31 osoba.

“Moraćemo da se suočimo sa dugim periodom terora. Napadi na Brisel su alarmni signal za celu Evropu. Nemačka će sigurno biti meta terorista... London, Madrid, Pariz, sada Brisel... Nemački gradovi neće moći da izbegnu slične napade“, rekao je Vent.

Prema njegovim rečima, neophodne su preventive mere da bi se efikasno suočilo sa terorističkim pretnjama i pritom je pohvalio angažovanje ministra unutrašnjih poslova Nemačke Tomasa de Mezijera koji je oformio specijalnu jedinicu pod imenom BFE+.

“Bez obzira na sve to, antiterorističke jedinice moraju da budu adekvatno opremljene. Federalni policajci i dalje voze obične Folksvagenove automobile, čak i u misijama visokog rizika. Nove mere će biti trka sa vremenom, ali povećanje terorističkih pretnji nije problem od juče“, istakao je Vent.

Dodao je i da je za Evropsku uniju neophodno da bezbednosne službe zemalja članica povećaju saradnju, kao i da je neophodno uspostaviti jedinstveni Evropski odbrambeni centar.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

siguran

23.03.2016 16:55

Policija ne bi trebala uopste da iznosi u javnost broj i imena uhapsenih Teroristi , nego jednostavno da ih ispitaju sve i na kraju ih POJEDE MRAK. I posle kao da nista nije bilo a posao odradjen

ODGOVORITE