Papa odložio posjetu Srbiji zbog izbora

Papa Franjo trebalo je da poseti Srbiju 22. i 23. maja, ali je to odloženo zbog raspisivanja izbora, kaže biskup Ladislav Nemet

Srbija 16.03.2016 | 22:57
Papa odložio posjetu Srbiji zbog izbora

Nemet, koji je predsednik Međunarodne biskupske konferencije sveti Ćiril i Metodije, je rekao da su pripreme za dolazak pape već počele, od Vatikana su dobijena upustva, bio je spreman program i sve je bilo islanirano.

"Međuitm, došlo je do promene situacije kada je remijer Srbije objavio raspisivanje opštih izbora, koji menjaju situaciju i atmosferu u državi", rekao je Nemet.

Objasnio je da je poseta odložena da se nije želelo da se o istorijskom dolasku pape u Srbiju govori u predizborno vreme.

Bilo je, kaže, planirano da papa boravak u Srbiji započne u Beogradu gde bi posetio jedan izbeglički centar, a ptoom bi se sreo sa srpskim zvaničnicima, kao i poglavarima SPC.

Naredng dana je trebalo da poseti Suboticu, kako je objasnio, sedište katolika.

Tu je bila planirana misa na gradskom stadionu.

Biskup Nemet je dodao je na odlaganje papine posete Srbiji uticala i želja da se čuje stav SPC-a čiji će poglavari zasedati u maju.

"Dolazak je znači odložen, ali mi gajimo nadu kako će do poseta pape Franje Srbiji doći vrlo brzo. Ne mogu reći kada, no slikovito rečeno, šanse za to su 75 odsto", kazao je Nemet.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar