Bijeljina: Odbornici iz SNSD-a prelaze u SDS

Ivan Burić, dosadašnji odbornik i šef odborničkog kluba SNSD u Skupštini grada Bijeljina, napustio je redove ove stranke i pristupio skupštinskoj većini predvođenoj SDS-om.

Republika Srpska 16.03.2016 | 22:59
Bijeljina: Odbornici iz SNSD-a prelaze u SDS

SDS je u Bijeljini održao konferenciju za štampu gdje je sam Burić potvrdio ovu informaciju.

Napuštanje SNSD-a nakon 13 godina i prelazak u SDS, on je obrazložio razočarenjem što SNSD nije ponudio svog kandidata za gradonačelnika na predstojećim izborima, te lošim međuljudskim odnosima u stranci, javlja reoprter BN televizije sa pres konferencije.

Burić je rekao novinarima da će podržati Miću Mićića kao kandidata SDS-a za gradonačelnika Bijeljine.

Nakon što je doktor Zlatko Maksimović, napustio SDS sa još dva odbornika i istakao svoju kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine koju je podržalo sedam stranaka, među kojima i bijeljinski SNSD, očigledno se nastavlja borba za očuvanje klimave skupštinske većine u lokalnom parlamentu u kome je do sada većina pripadala SDS-u. 

U ovom momentu niko sa sigurnošću ne može reći da li je to i dalje tako.

Gradonačelnik Mićo Mićić je konstatovao da se u poslednje vrijeme stvari na političkoj sceni Bijeljine brzo odvijaju, "kao na traci", i da je zadovoljan činjenicom da će uz pomoć novog člana SDS u Bijeljini moći da odgovori izazovima koji su pred njima.

BN TV