NBA: Sparsi ne daju San Antonio, Klivlend siguran u LA!

Protekle noći u NBA ligi su odigrane četiri utakmice, a veče je obeležio novi trijumf San Antonio Sparsa na svom terenu, ovoga puta nad Čikago Bulsima.

Košarka 11.03.2016 | 11:40
NBA: Sparsi ne daju San Antonio, Klivlend siguran u LA!

Sparsi su protiv Bulsa slavili sa 109:101 i tako su upisali 40. trijumf na svom terenu zaredom, a taj niz započet je još prošle sezone.

Izabranici Grega Popoviča su takođe stigli do 55. pobede ove sezone i zabeležili najbolji skor posle 65 utakmica u istoriji franšize.

Najbolji u trijumfu Sparsa bio je Kavai Lenard sa 29 poena i sedam skokova, Lamarkus Oldridž je dodao 26 poena i deset skokova, a Toni Parker 20 poena i 12 asistencija. Srpski košarkaš Boban Marjanović je na terenu proveo 35 sekundi i imao je samo jedan promašaj za to vreme.

Na drugoj strani, Pau Gasol je imao 21 poena i 12 skokova, Derik Rouz isti broj poena i šest asistencija, a Etvan Mur poen manje, uz šest skokova.

U preostalim utakmicama u noći između četvrtka i petka, trijumfe su ostvarili Toronto Reptorsi, Denver Nagetsi i Klivlend Kavalirsi.

U poslednjem duelu Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa slavio je gost – Lebron, ali je legendarni košarkaš koji se oprašta na kraju sezone imao bolji individualni učinak. Kavalirsi su u Los Anđelesu došli do 46. pobede ove sezone do koje ih je predvodio Kajri Irving sa 26 poena i devet asistencija, Lebron je dodao 24 poena (šut iz igre 9/18), sedam asistencija i pet skokova, a Čening Fraj 21 poen i sedam skokova.

U redovima Lejkersa, Kobi je utakmicu završio sa 26 poena (šut iz igre 11/16) i pet skokova, dva poena manje upisao je D’Anđelo Rasel, koji je imao i pet asistencija.

Reptorse je do 43. pobede od početka sezone predvodio Demar Derozan sa 30 poena i pet skokova, Kajl Louri je imao 19 poena i sedam asistencija, a Luis Skola i Jonas Valančunas po deset poena, ali i 12, odnosno deset skokova. Kod Hoksa, Al Horford je postigao 20 poena.

Rezultati utakmica od četvrtka:
Toronto Reptors – Atlanta Hoks 104:96
San Antonio Spars – Čikago Buls 109:101
Denver Nagets – Finiks Sans 116:98
Los Anđeles Lejkers – Klivlend Kavalirs 108:120

Komentari / 0

Ostavite komentar