Uskratite TV do treće godine

Iako roditelji misle da TV nema uticaja na klince, Američka akademija za pedijatriju preporučuje da se oni do treće godine uopšte ne izlažu malom ekranu, dok ima starijima ograničenje treba da bude sat do dva tokom dana

Zdravlje 11.03.2016 | 10:26
Uskratite TV do treće godine

Čak i ako je TV samo uključen u prostoriji u kojoj se nalaze najmlađi članovi porodice, a oni ga ne gledaju, televizor ometa njihovu igru i utiče na razvoj pažnje, pokazala je studija američkih istraživača, koja je obuhvatila 50 malih ispitanika uzrasta od 12 do 36 meseci. Oni su snimani na video traci sat vremena, a pre toga su podeljeni u grupe. U prvoj prostoriji gde su se igrali, nije bio uključen televizor, a u drugoj jeste. Pokazalo se da je dečja igra trajala znatno kraće tamo gde je mali ekran radio.

- Televizija sprečava decu da održe pažnju, posebno ako imaju tri do pet godina - kaže autor studije Danijel Anderson, profesor psihologije na Univerzitetu Masačusets.

Iako roditelji misle da TV nema uticaja na klince, Američka akademija za pedijatriju preporučuje da se oni do treće godine uopšte ne izlažu malom ekranu, dok bi za stariju decu ograničenje trebalo da bude sat do dva tokom dana.

Novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ja

12.03.2016 09:10

Izbaciti ga od rodjenja do smrti...svi!

ODGOVORITE
Name

Starci

13.03.2016 21:52

Ljudi koji pate od demensa u vecini ne mogu imati tv u svojim sobama u Domovima. Cak i u stanovima im rodbina to ukida. Govorim o Svedskoj. Razlog je da ne mogu razlikovati stvarnost od onog sto vide. Moj otac koji ima 78 rekao mi je da ja stojim na putu njegovoj sreci. ima tv i drogira se s tim 24 sata. Stvarnost s pelenama i torbom lijekova ne vidi.Ja sam se povukla pa ce Vlasti donijeti odluku o sreci tj. vrlo moguc smjestaj u Dom da ne bi pravio jos vise problema onim koji ga peru i ciste.

ODGOVORITE
Name

Bio nekad u Swe!

14.03.2016 10:45

Da si ostala u svojoj zemlji, ti bi prala i sve ostalo radila. Stidi se! To ti je otac!