Još se ne zna da li će Radončić doći u Sud

Lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić trebalo bi danas u Sudu BiH da se izjasni o krivici, ali je zbog njegovog zdravstvenog stanja neizvjesno da li će zakazano ročište biti održano.

Bosna i Hercegovina 11.03.2016 | 22:55
Još se ne zna da li će Radončić doći u Sud

Radončić je prošle sedmice vraćen u pritvorsku jedinicu zbog kršenja mjera zabrane, jer je davao izjave medijima po izlasku iz pritvora, a preksinoć je prebačen iz pritvora u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu zbog zdravstvenih problema.

Radončićev branilac Asim Crnalić pretpostavlja da ročište neće biti održano, ali će doći u Sud jer ročište niko nije opozvao.

"Pretpostavljam da to ročište neće biti održano, osim ako Radončića direktno iz bolnice dovedu u sudnicu, za čim nema nikakve potrebe, jer je ovo ročište odgodivo", rekao je Crnalić.

U Sudu BiH Srni je rečeno da je zakazano ročište i dalje na rasporedu.

Lider Saveza za bolju budućnost uhapšen je 25. januara, prema nalogu Tužilaštva BiH, ali je 17. februara odlukom Suda BiH pušten iz zatvora u kućni pritvor uz mjere zabrane.

Protiv Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića podignuta je optužnioca zbog krivičnog djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Bošnjak

11.03.2016 09:00

Dolijat češ ti Radončiću kad tad, jer su ti tvoji pajdaši iz SDA skuhali kašu.

ODGOVORITE
Name

ribizla

11.03.2016 09:22

Čuj, ometanje bosansko-hercegovačkog pravosudja. Jadno ste vi pravosudje! Vi ste sramota a ne pravosudje, već bar 25 godina. Posebno ovi kojekavi lokalni to jest osnovni sudovi. Jadan je onaj ko vas koristi da izganja svoje pravo.

ODGOVORITE
Name

OO/

11.03.2016 09:46

Mislim da muslimani imaju veći problem od Fahre.Zatvataju oči pred radilanim islamom;a sve je veći broj Egipčana,Sirijacai drugih ekstrema u BIHJoš malo pa neče moći proći Mojmilom,pored džamije Kralja Fahda,od bradonja kratkih hlaća,staklastog pogleda.

ODGOVORITE
Name

He he

11.03.2016 12:22

Ko šta tražio to i dobio. Srbi ćirilicu i da budu robovi kod svojih bagrova, Rvati da kod njih skladište EU nuklearni otpad, a Bošnjaci svoje bradonje.

Name

Re OO

11.03.2016 11:50

U pravu si u Egiptu vojska preuzela vlast i rastura bradonje a oni došli kod nas jer nema ni države ni zakona ni policije radi se kako Bakir kaze

ODGOVORITE
Name

ima boga

12.03.2016 05:59

Dok ih niko ne dira dok kradu sve je u redu, čim trebaju na suđenje zdravlje ih izdaje?!!! Potamaniće i vas jednog dana onaj odozgo.

ODGOVORITE
Name

Hm

13.03.2016 00:39

Ovdje treba dovesti kineske inspektore, tužioce i sudije. Bez njih neće ići.

ODGOVORITE