Lavrov: Možda smo i mi pod dopingom

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ne bi bio iznenađen ako bi za korišćenje dopinga bili optuženi i ruske diplomate i vojska, a ne samo sportisti.

Svijet 10.03.2016 | 14:30
Lavrov: Možda smo i mi pod dopingom

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov prokomentarisao je nove optužbe na račun ruskih sportista za korišćenje dopinga.

„Ne bih se iznenadio, ako bi neko sada optužio Vazdušno–kosmičke snage Rusije ili rusku diplomatiju da su pod ’dejstvom dopinga‘ i na toj osnovi im zabrani učešće u mirovnim procesima“, navodi reči Lavrova iz intervjua televiziji Ren TV zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na svom fejsbuk profilu.

Ranije je dvostruka olimpijska šampionka u skoku sa motkom Elena Išinbajeva podržala ruske sportiste koji su optuženi za korišćenje supstance meldonijuma, naglasivši da je taj preparat koristila i njena baba.

Podsetimo, poslednjih dana objavljeno je da su u krvi niza ruskih sportista, uključujući teniserku Mariju Šarapovu i klizačicu Jelenu Babrovu, pronađeni tragovi meldonijuma koji se nalazi na spisku zabranjenih supstanci Svetske antidoping agencije od 1. januara 2016. godine.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

oo

10.03.2016 13:42

Kako ga nije sramota da podržava dopingovane sportiste !!!Ovo je dobro za sve one koji se bave sportom ali bez doping! Doping je varanje,prevara preko koga su se mnogi obogatili!

ODGOVORITE
Name

virus

10.03.2016 14:30

Ma sta naprica, a kad tamo svi koriste neke preparate ili nisu na listi ili se tesko dokazuju.postenog sporta danas nema

Name

VRS RVI

10.03.2016 16:45

Hvala ovom ozbiljnom gospodinu na ovakvoj izjavi. Baš sam se slatko nasmijao heheh

ODGOVORITE
Name

Re Oo

10.03.2016 19:55

Ti i pre znanične odluke donese presudu.Svaka častrxpertu.

ODGOVORITE